Antena Căutare

Scoţia a produs de două ori mai multă energie decât au nevoie locuitorii săi

În doar 6 luni, turbinele eoliene din Scoţia au generat de două ori energia de care toate locuinţele ţării au nevoie pe parcursul întregului an.

În doar 6 luni, turbinele eoliene din Scoţia au generat de două ori energia de care toate locuinţele ţării au nevoie pe parcursul întregului an.

Fermele de turbine eoliene din Scoţia au produs peste 9,8 milioane megawatt-oră de electricitate anul acesta din ianuarie până la sfârşitul lunii iunie.

Conform calculelor oficiale, energia produsă astfel este suficientă pentru a alimenta 4,47 milioane de locuinţe, adică aproape de două ori mai multe locuinţe decât există în întreaga ţară.

Scoţia are de partea sa avantajele naturale care-i permit să performeze foarte bine în ceea ce priveşte captarea energiei eoliene: linii de coastă lungi şi vânturi puternice.

De cealaltă parte, numărul modest de locuitori îi permite Scoţiei chiar să exporte energie în alte regiuni atunci când obţine exces.

Guvernul scoţian vrea că până în 2050 să se bazeze exclusiv pe energie regenerabilă şi să elimine din reţeaua naţională sursele poluante de energie.

Primul pas este ca până în 2030 jumătate din necesarul de energie al Scoţiei să vină din surse regenerabile.

Sursa : news.ro

Fondul European de Dezvoltare Rurală investeşte 363,3 milioane de euro pentru construirea podului peste Dunăre, la Brăil... Preţurile obligaţiunilor Argentinei au coborât la minime record, iar peso-ul a fluctuat mult după reimpunerea de către p...
Horoscopul dragostei pentru luna iunie 2023. Peștii ar putea fi ceruți în căsătorie
Previziunile astrale oferă anumită posibilități, iar horoscopul dragostei pentru luna iunie...
Horoscopul zilei de 2 iunie 2023. Racii sunt sfătuiți să fie mai romantici. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 2 iunie 2023 spune că Racii sunt sfătuiți să fie mai romantici, iar...
Parteneri
Ciambella cu cireșe și cocos. Rețetă de prăjitură din bucătăria italiană
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x