Antena Căutare

Scrisoare catre FMI: disponibilizari si reducerea internarilor in spitale

Contributiile la asigurarile sociale s-ar putea reduce daca si economia isi revine, astfel incat sa fie suficient „spatiu fiscal” pen­tru a se opera modificari, in caz contrar, im­pozitele platite de angajati vor ramane neschimbate, se arata in scrisoarea convenita cu Fondul Monetar International (FMI) la fina­lul misiunii din octombrie-noiembrie.

Suprataxarea fortei de munca reprezinta una dintre principalele piedici identificate de oamenii de afaceri in calea cresterii eco­no­mice, intrucat reduce atat produc­ti­vi­tatea, cat si produsul intern brut (PIB).

Patronatele au cerut la ultima misiune a FMI in Romania reducerea contributiilor la asi­gurarile sociale cu trei puncte procen­tuale, de la 44% la 41%.

Vom limita modificarile ad-hoc ale siste­mului de impozitare, pentru a asigura pre­dictibilitate si stabilitate. Odata ce vom fi ferm pe drumul cel bun spre a indeplini tinta de deficit, vom efectua - cu asistenta FMI si in consultare cu Comisia Europeana si Banca Mondiala - o revizuire cuprinzatoare a sis­temului de impozitare. Daca revenirea eco­nomiei va crea suficient spatiu fiscal, vom lua in considerare o reducere graduala a taxarii fortei de munca", se arata in scrisoarea con­venita cu FMI.

De asemenea, statul trebuie sa plateasca firmelor, pana la finele acestei luni, aproape in totalitate arieratele de la bugetul central si de la cel al asigurarilor sociale, iar in bugetul pe 2011 trebuie inclusa si ratificarea care pre­vede majorarea taxei pe valoarea adaugata (TVA) de la 19% la 24%.

FMI a mai cerut in scrisoarea de intentie ca averile mari ale persoanelor fizice sa fie impozitate, iar definitia venitului va fi extin­sa, astfel incat sa fie verificate toate castigurile nedeclarate.

Tot articolul, in Financiarul

Leul s-a depreciat in raport cu euro... Guvernul pregateste noi “taxe de urgenta”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x