Se dau bani de la stat pentru angajarea tinerilor în toate aceste domenii! Câți bani vor fi oferiți pentru fiecare muncitor

 

Se dau bani de la stat în fiecare lună pentru tinerii angajați în toate aceste domenii de muncă, iar studiile superioare nu sunt obligatorii! Care va fi valoarea bonusurilor acordate:

Conform normelor aprobate joi, angajarea tinerilor în sectoarele agricultură, acvacultură și industria alimentară va fi sprijinită financiar cu sume cuprinse între 500 și 1.000 de lei pentru fiecare persoană, lunar.
Acest program de stimulare a angajării tinerilor în sectoarele mai puțin dorite, dar care necesită forță de muncă, se va derula până în 2020. Programul este destinat fermierilor care vor face dovada că au angajat cel puțin două persoane.

Astfel, pentru angajarea fiecărei persoană care îndeplinește condițiile de angajare, fiecare fermier va primi un sprijin financiar lunar de 1.000 de lei pentru persoanele cu studii superioare de specialitate în aceste domenii, 750 de lei pentru persoanele cu studii medii de specialitate sau cursuri în domeniu și 500 de lei pentru persoanele fără studii.

Tinerii beneficiari ai Programului trebuie să aibă studii de specialitate în în aceste domenii, conform codurilor COR. 

Pentru a beneficia de aceste stimulăpri financiare, fermierii trebuie să încheie contracte pe perioade determinate sau nu, dar să nu fie mai puțin de 12 luni, otrivit prevederilor Legii nr. 53/2003, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, spune adevarul.rofacebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI