Antena Căutare

Noi reguli Rabla 2019. Vești excelente pentru milioane de români! Care sunt schimbările care îi va bucura enorm pe cei care vor să își cumpere electrocasnice noi

Se extinde programul Rabla pentru electrocasnice.Românii îşi vor putea cumpăra şi mai multe aparate cu bani de la stat. Pentru prima oară, aspiratoarele, televizoarele, dar şi maşinile de spălat vase sunt incluse în program.

Anunțul momentului pentru români! Guvernul a anunțat ce se întâmplă cu programul "Rabla pentru electrocasnice"! Ministrul Mediului a anunţat că va aloca buget dublu faţă de anul trecut și că va intorduce în program electrocasnice noi. Care sunt acestea și de când vor putea intra românii în posesia voucherelor

Se extinde programul Rabla pentru electrocasnice.Românii îşi vor putea cumpăra şi mai multe aparate cu bani de la stat. Pentru prima oară, aspiratoarele, televizoarele, dar şi maşinile de spălat vase sunt incluse în program.

Până acum, lista era mult mai scurtă. Din luna mai, zeci de mii de români vor primi tichete pentru înlocuirea electrocasnicelor vechi cu unele mai performante. Ministerul Mediului a anunţat că alocă 40 de milioane de lei, dublu faţă de anul trecut.

Grațiela Gavrilescu, Minitrul Mediului, a afirmat necesitatea de a alova un buget mărit acestui program, dându-le posibilitatea românilor să își schimbe electrocasnicele vechi:

"Televizoarele, care multe dintre ele mai existã acelea cu tuburile, mai ales în familiile în care avem și pãrinți, și bunici. Considerãm cã trebuie sã le scoatem și pe acelea din casele românilor. Plus de asta, consumul de energie este foarte mare. Pe lângã economia la factura de curent, veți face economie de câteva sute de lei atunci când cumpãrați un televizor nou. Valorea voucherului nu a fost încã stabilitã. Aspiratoarele și mașinile de spãlat vasele au fost și ele incluse în program. Bugetul pentru înnoire este de 40 de milioane de lei în acest an, dublu faþã de 2018, când banii s-au terminat în doar trei zile. Atunci, românii au cumpãrat aproape 25 de mii de electrocasnice noi.Cele mai cãutate au fost mașinile de spãlat rufe, cu vouchere de pânã la 300 de lei, în funcție de clasa energeticã."

La frigidere și combine frigorifice a fost însã cea mai mare reducere. Cu voucherul din Rabla pentru electrocasnice, prețul unui astfel de produs a fost și cu 400 de lei mai mic.
Valoarea voucherelor rãmâne valabilã și acum. Anul trecut 16 comercianți au fost avizați de autoritãți să participe în program.

Veste bună pentru milioane de angajați! Se schimbă tichetele de masă! Cum vor putea fi folosite de acum înainte... Pensii mai mari pentru mii de pensionari! Casa de Pensii a recalculat beneficiile pensionarilor din grupa I și grupa II....

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x