Antena Căutare

Decizie istorică luată de BNR. Se ieftinesc creditele în lei: Cu cât se reduc ratele românilor

Criza vine cu rate mai mici. Românii cu credite în lei, calculate în funcţie de ROBOR, vor avea mai puţin de plătit după ce Banca Centrală a luat o decizie istorică: a redus dobânda cheie.

Decizie istorică luată de BNR. Se ieftinesc creditele în lei: Cu cât se reduc ratele românilor Galerie
Decizie istorică luată de BNR. Se ieftinesc creditele în lei

Pentru a contracara şocurile pandemiei de coronavirus a redus dobanda cheie, pentru a treia oară în acest an, la 1,5%. Este o decizie de care economia romaniei avea nevoie, spun experţii, chiar dacă vine la pachet şi cu riscuri.

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se calculează dobânzile variabile pentru creditele în lei, a scăzut joi la 2,05%, de la 2,15%, după ce CA al BNR a decis miercuri reducerea ratei de dobândă de referinţă de la 1,75% la 1,50%, minim istoric, notează Mediafax.

Indicele ROBOR va fi scăzut până la nivelul din martie 2018

Sursa citată mai notează că pe 20 mai ROBOR la 3 luni a scăzut la 2,43%, sub nivelul IRCC, indicele de referinţă pentru creditele consumatorilor reglementat de OUG 19/2019, care era 2,44%. Indicele ROBOR la 3 luni a înregistrat o tendinţă de scădere de la începutul anului, cînd era 3,19%.

Programul "Noua Casă" disponibil din 15 august. În ce condiții se păstrează avansul de 5% pentru credite... Primăria Capitalei are conturile blocate. Municipalitatea trebuie să îi returneze lui Costică Constanda 115 milioane eur...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x