Antena Căutare

Se scumpeste berea? Recolta dezastruoasa de hamei in 2012!

Toamna se vede cat de buna si cat de multa va fi berea. Cultivatorii de hamei au inceput sa culeaga recolta si nu ne dau semne tocmai bune. E mai slaba cu 50 la suta fata de anul trecut, din cauza grinidinei si a secetei. Dar berarii sunt pregatiti si ne vor oferi o bere la fel de buna ca pana acum, spun ei.

Producatorii promit: anul acesta, berea va ramane la fel de buna. Asa ca nu e loc sa ne facem griji. Si, pentru ca gustul amar al berii este cheia succesului, cultivatorii romani se pot lauda cu un soi de hamei foarte cautat pe piata. Din pacate, recolta lasa de dorit.

Cel mai apreciat soi este soiul magnum, care predomina in bere in procent de 75%. Bautorii ies castigati, fara indoiala, insa nu la fel sunt si cultivatorii romani de hamei.

Pentru o mie de litri de bere se folosesc cinci kilograme de hamei, asta in cazul in care hameiul are o cantitate mare de acizi alfa, cei care dau gustul amar al berii.

Mai mult, in ciuda secetei, nici autoritatile nu ii prea ajuta, spun cultivatorii. O mare parte din berarii din Romania folosesc insa si hamei din strainatate, asta pentru ca productia autohtona de hamei acopera doar 15 la suta din cantitatea necesara.

Nu ne ramane decat sa speram ca pretul va ramane acelasi. Pe langa scumpirea energiei electrice, a combustibililor, a gazelor naturale si a produselor alimentare, o majorare a pretului la "licoare" ar fi de-a dreptul dezastruoasa.

foto: 4bars.com.au

Unele dintre cele mai mari banci din SUA, investigate pentru spalare de bani ... Topul tarilor cu cele mai mari rezerve de aur. Ce loc ocupa Romania...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x