Antena Căutare

Sebastian Vladescu: "Ar trebui sa fim precauti in ceea ce priveste majorarea salariilor"

Majorarea salariilor si reducerea CAS sunt doua masuri cu efecte diferite, dar la fel de necesare, a declarat, astazi, la RFI, Sebastian Vladescu, fostul ministru al Finantelor, care a precizat, insa, ca "ar trebui sa fim precauti in ceea ce priveste majorarea salariilor".

"Eu cred ca ambele lucruri trebuie facute - si majorarea salariilor, si a pensiilor - in conformitate cu prevederile legale, deci cu inflatia, si reducerea CAS-ului, pentru ca sunt doua masuri cu efecte diferite, dar la fel de necesare, amandoua. Deci, din acest punct de vedere, nu este majorarea salariilor versus reducerea CAS-ului. Dupa parerea mea, ar trebui sa fim precauti in ceea ce priveste majorarea salariilor, cel putin la 1 iunie, probabil ca nu 16%, ci undeva un 5-7% si diferenta, eventual, de la 1 ianuarie 2013. O reducere de 3-4-5 puncte procentuale a CAS-ului ar fi una din putinele masuri care ar sustine crearea de locuri de munca", a explicat fostul ministru de Finante.

Sebastian Vladescu a precizat ca reducerea cheltuielilor de investitii nu ar trebui sa intre in discutie. "Deci, din acest punct de vedere, cred ca ambele masuri trebuie luate, iar daca se iau ambele masuri, dupa parerea mea, singura solutie... Bun, cu exceptia uneia care n-ar trebui sa intre in discutie, care este aceea a reducerii cheltuielilor de investitii. Nu ma refer aici la utilizarea corecta a banilor de investitii, deci cheltuieli cu adevarat eficiente si cu efect de multiplicare, dar cred ca singura posibilitate este adaugarea a 0,5-0,7-0,8 puncte procentuale la deficit", a spus Vladescu.

Citeste continuarea articolului in Jurnalul!

Foto: Intact Images

Leul creste in comparatie cu euro si dolarul. Vezi cursul BNR... Numarul "superbogatilor" a crescut cu 29% in ultimii cinci ani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x