Antena Căutare

Sebastian Vladescu cauta un miliard de euro de la bancile romanesti

Romania cauta sa imprumute in iulie 4,65 miliarde de lei (peste un miliard de euro) prin sapte emisiuni de titluri de stat pe piata interna, din care doar 900 de milioane de lei reprezinta imprumuturi pe termen lung, restul fiind pe perioade de pana la un an

Institutia va organiza cinci licitatii pentru emisiuni de titluri cu scadente scurte, de pana la un an, cu o valoare nominala de 750 milioane de lei fiecare si va introduce o emisiune de certificate de trezorerie cu scadenta la noua luni.

De asemenea, Trezoreria va incerca sa atraga cereri si pentru titluri cu maturitati mai lungi, printr-o licitatie pentru obligatiuni la trei ani, cu o valoare de 500 milioane de lei si una de obligatiuni la 10 ani, in valoare de 400 milioane de lei.

In luna iunie, Finantele au reusit sa imprumute mai putin de un miliard de lei, mult sub valoarea programata, de 4,6 miliarde de lei.

Emisiunea de titluri de stat reprezinta una din modalitatile prin care Ministerul Finantelor finanteaza deficitul bugetar, care nu trebuie sa depaseasca tinta negociata cu FMI pentru acest an, 6,8% din PIB.

In luna mai, deficitul bugetar a crescut cu aproximativ un miliard de euro fata de luna anterioara, ajungand la 3,1% din PIB.

Suma totala pe care Ministerul Finantelor a imprumutat-o de la inceputul anului prin vanzarea de titluri de stat este de 20,766 miliarde de lei.

Sursa: jurnalul.ro

Foto: intactimages.ro

Majorarea TVA scumpeste benzina si motorina!... Cresterea TVA in UE: Romania, fruntasa la nivelul de majorare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu Sambata, 20.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x