Antena Căutare

Seful BCR compara Romania cu „Frumoasa din padurea adormita”

Presedintele BCR, Dominic Bruynseels, a comparat Romania cu „Frumoasa din padurea adormita” si pe investitorii straini cu printul care o salveaza, scotand-o din somnul adanc in care a fost trimisa, adica din recesiune.

"Romania este o frumoasa din padurea adormita. Sa va spun o poveste. Odata a existat o printesa frumoasa care se numea Romania si avea numeroase daruri - frumusete, petrol, pamant, oameni, Dunarea", a spus Bruynseels miercuri, la o conferinta organizata de Consiliu Investitorilor Straini (CIS) si ASE Bucuresti.

Bruynseels a spus ca atunci cand printesa a implinit 18 ani a fost inchisa intr-un castel de vrajitoarea deghizata in consum si deficite nesustenabile, si a cazut in "somnul dulce", adica in recesiune.

"Dupa ani a venit un print din afara tarii, care a aflat de poveste, si era plin de bani, si a intrat in castel la printesa, a cazut in genunchi in fata ei, a sarutat-o, ea s-a trezit si au trait impreuna pana la adanci batraneti", a afirmat Bruynseels.

Seful BCR a adaugat ca povestile nu se intampla in viata reala, unde Romania se afla intr-o cursa pentru atragerea investitiilor straine si revenire cu 191 de state.

"Bicicleta noastra nu merge rea bine. In aceasta cursa suntem la finele plutonului european", considera Dominic Bruynseels.

Acesta s-a referit la masurile propuse de Consiliul investitorilor straini pentru relansarea cresterii economice in Romania si a mentionat ca implementarea acestora este "in progres", mentionand ca investitorii straini vor continua sa puna presiune pentru adoptarea acestora.

CIS a propus autoritatilor, in luna octombrie, un set de 12 masuri care ar avea ca efect cresterea Produsului Intern Brut al Romaniei cu 11,6% pana in 2015, in termeni reali, crearea a 250.000 de locuri de munca si majorarea veniturilor bugetare cu 8,5%.

Contributia la PIB a companiilor cu capital strain care activeaza in Romania este estimata de statisticile oficiale la aproximativ 30%.

Sursa: Antena3

Foto: chipandco.com

Haos in sistemul contabil! Guvernul a reusit sa imparta 2010 in doi ani fiscali... FMI: Risc de scumpiri la alimente si energie in Romania, pentru 2011...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x