Antena Căutare

Seful OMV anunta ca in Romania, in Marea Neagra, sunt "rezerve gigantice de petrol si gaze"

Intr-un interviu acordat revistei germane Manager, CEO-ul OMV Gerhard Roiss a declarat ca in Romania se va vedea o crestere uriasa multumita rezervelor gigantice de petrol si gaze gasite in Marea Neagra.

"In Romania am gasit in Marea Neagra o rezerva gigantica de petrol si gaz, o descoperire de importanta globala. Astfel ca aici vom vedea o crestere uriasa. In Romania am cumparat cel mai mare operator de benzinarii si rafinarii. Iar prin acest exemplu observam ca: noi detinem nisa concernului European integrat", a declarat Gerhard Roiss, potrivit ziare.com.

Oficialul OMV crede ca Nabucco ar putea fi utilizat nu doar pentru livrarea gazelor din Azerbaidjan (zacamantul Shah-Deniz) spre Europa, ci si pentru cele extrase din Marea Neagra. Seful OMV nu este ingrijorat de amanarea repetata a demararii constructiei gazoductului deoarece livrarea gazului din Marea Neagra spre Europa ar putea incepe abia din 2020 si "nu are nici un rost sa decidem in graba soarta Nabucco".

Citeste si Jurnalul!

Foto: arabianoilandgas.com

Oferte de munca. Toyota si Oracle, companiile care fac cele mai multe angajari în această săptămână... Moneda nationala s-a apreciat pana la 4,5178 lei/euro...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x