Antena Căutare

Şeful Rezervei Federale: Redresarea totală a economiei SUA s-ar putea să nu aibă loc în lipsa unui vaccin pentru coronavirus

Economia Statelor Unite îşi va reveni, dar ar putea avea nevoie de un vaccin contra coronavirusului înainte de redresarea completă, a declarat duminică preşedintele Rezervei Federale, Jerome Powell, citat de CNBC.

”Pe termen lung şi chiar pe termen mediu, nu aţi dori să pariaţi împotriva economiei americane. Economia americană se va reface”, a spus Powell într-un interviu acordat la emisiunea CBS ”60 Minutes”, potrivit unui fragment difuzat duminică la emisiunea ”Face the Nation ”.

Cu toate acestea, Powell a remarcat că recuperarea va depinde probabil de cât de în siguranţă se vor simţi americanii.

"Presupunând că nu va exista un al doilea val de coronavirus, cred că veţi vedea că economia se va reface constant în a doua jumătate a anului", a spus şeful băncii centrale. Cu toate acestea, el a adăugat că ”pentru ca economia să se recupereze pe deplin ... s-ar putea să fie nevoie să aşeptăm venirea unui vaccin”.

Fed a lansat o serie de măsuri pentru ca pieţele să funcţioneze corect şi a făcut echipă cu Departamentul Trezoreriei pentru o varietate de programe de creditare destinate întreprinderilor şi persoanelor fizice. În plus, Fed cumpără obligaţiuni corporative şi municipale.

Măsurile au fost adoptate pe fondul crizei şomajului, un număr de 36,5 milioane de americani solicitând cereri de şomaj, în timp ce rata şomajului a urcat la 14,7%.

”Este o perioadă de mari suferinţe şi dificultăţi şi se produce atât de repede şi cu o astfel de forţă, încât nu poţi exprima cu adevărat durerea pe care o simt oamenii şi incertitudinile prin care trec”, a spus Powell.

Fostul director al Consiliului Economic Naţional Gary Cohn a fost de acord cu evaluarea lui Powell cu privire la necesitatea vaccinului. Totodată, Cohn a subliniat necesitatea ca economia să îşi revină.

”Dacă dorim într-adevăr să îi readucem pe oameni la muncă, aşa cum a afirmat preşedintele Powell, trebuie să redeschidem economia”, a spus Cohn.

Sursa : news.ro

China se opune ferm măsurilor luate de Statele Unite împotriva Huawei şi va lua măsuri să protejeze drepturile companiil... Indicele ROBOR la 3 luni a rămas luni la 2,44%...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x