Căutare Live

Seful statului a cazut in capcana perceptiilor deformate despre inflatie. Au crescut asa mult preturile?

Presedintele Traian Basescu a oferit in weekend o mostra a modului in care se formeaza perceptiile cu privire la inflatie. Intentionat sau nu, seful statului a remarcat ca preturile au crescut semnificativ. Insa, potrivit economistilor, sentimentul cumparatorilor poate fi usor influentat in Romania, tara unde ponderea produselor alimentare in cosul de consum este ridicata.

La sfarsitul rundei de cumparaturi dintr-un supermarket din Capitala, Traian Basescu a declarat reporterilor ca tot ce vrea sa declare este ca au crescut preturile, insa nu Guvernul este de vina pentru acest lucru, intrucat "nu Guvernul vinde legume si fructe in hipermarket".

Totusi, declaratii precum cele facute de un sef de stat cu privire la scumpirile observate pot duce la cresterea asteptarilor inflationiste, fenomen de care se teme cel mai mult Banca Nationala.

In mod normal, inflatia din ianuarie (ultima cifra publicata de INS) nu ar trebui sa ne ingrijoreze, preturile majorandu-se in medie cu 1,34%.

Citeste AICI continuarea articolului!

Managerul care in copilarie visa sa fie pilot sau gunoier. O lectie de cultura japoneza cu seful Sony Romania... Seed Consultants lanseaza Aliphia, un brand 100% romanesc din inima Banatului...
Parteneri
Alec Baldwin și-a șters contul de Twitter. Motivul pentru care ar fi renunțat la rețeaua socială
Alec Baldwin și-a șters contul de Twitter. Actorul în vârstă de 63 de ani a luat această decizie la doar câteva zile după ce a acordat primul interviu public privind incidentul de pe platourile de filmare ale producției Rust.
Catine.ro
Ultimele știri