Antena Căutare

Şeful Trezoreriei SUA: Programul de susţinere a economiei include 3.000 de dolari pentru familii şi lichidităţi de 4.000 de miliarde de dolari pentru Rezerva Federală

Programul de susţinere a economiei americane pentru combaterea impactului epidemiei de coronavirus, care este finalizat de Congresul SUA, va include o plată de 3.000 de dolari pentru familii şi va permite Rezervei Federale să suplimenteze lichidităţile din economie cu 4.000 de miliarde de dolari, a declarat duminică secretarul Trezoreriei SUA, Steven Mnuchin, citat de Reuters.

Mnuchin a spus la emisiunea „Fox News Sunday” că măsurile de suplimentare a lichidităţilor vor permite băncii centrale din SUA să susţină o gamă largă de afaceri să reeezzziste în următoarele 90 până la 120 de zile.

Oficialii administraţiei Trump sperau să finalizeze legislaţia duminică, iar aceasta să fie adoptată luni, a spus Mnuchin, adăugând că ar putea fi luate şi alte măsuri, dacă criza nu va fi aenuată în 10 până la 12 săptămâni.

Mnuchin a declarat că economia Statelor Unite va fi afectată în mod sigur de crizei de sănătate, dar că ar trebui să îşi revină odată ce noul coronavirus va fi adus sub control.

„Trebuie să furnizăm bani în economie acum. Dacă vom face asta, credem că putem stabiliza economia ”, a spus el.

Aproape unul din patru americani, sau 80 de milioane de oameni, au primit ordin să rămână acasă, în timp ce statele New York, California, Illinois, Connecticut şi New Jersey au instituit blocaje la nivel de stat pentru a încerca să conţină răspândirea rapidă a bolii respiratorii extrem de contagioase.

Mnuchin a minimizat o întrebare referitoare la o posibilă recesiune, numind-o „ o întrebare tehnică” care nu era „foarte relevantă” în situaţia actuală, deoarece guvernul închide practic părţi mari ale economiei pentru a încetini virusul. ”

"Atunci când oamenii se concentrează pe recesiuni, în mod normal este din cauza unui mediu economic prelungit. Aceasta este o situaţie unică pe care nu am mai avut-o până acum. Guvernul a impus închiderea unor părţi mari ale economiei. De îndată ce vom putea controla situaţia medicală, o vom redeschide”, a spus Mnuchin

Mnuchin a refuzat să comenteze un articol publicat de Washington Post potrivit căruia administraţia Trump nu a acţionat la avertizările repetate ale comunităţii de informaţii cu privire la impactul potenţial al coronavirusului, dar a spus că nimeni nu se aştepta ca criza să crească la fel de repede.

"Nu cred că cineva ar trebui să facă presupuneri legate de acţiunile guvernului. "Criza a evoluat foarte rapid şi cred că am reacţionat corespunzător", a spus Mnuchin.

Mulţi critici au spus că administraţia a reacţionat prea lent în pregătirea şi reacţia la criză, întrucât preşedintele Trump a minimizat situaţia timp de mai multe săptămâni, înainte de a-şi schimba tonul.

Sursa : news.ro

Romgaz ”nu mai consideră oportună” achiziţia a 20% din compania greacă Gastrade în contextul economic actual... Wall Street se pregăteşte pentru o nouă săptămână dificilă, pe fondul amplificării riscurilor provocate de epidemia de c...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x