Antena Căutare

Senatul UBB Cluj: Universitatile de stat ar trebui sa se auto-finanteze integral

Senatul Universitatii "Babes-Bolyai" (UBB) din Cluj-Napoca solicita Guvernului si Parlamentului scoaterea universitatilor de stat din sistemul bugetar curent, astfel incat acestea sa functioneze ca inainte de anul 2008, ca "institutii publice finantate integral din venituri proprii", informeaza Mediafax.



"Pentru a preveni erorile majore din deciziile Guvernului si solutiile gresite, solutia majora consta in respectarea Constitutiei si a Legii finantelor publice si in scoaterea universitatilor de stat din sistemul bugetar curent, lasandu-le, ca pana in 2008, drept institutii publice finantate integral din venituri proprii. Erorile pleaca de la desconsiderarea principiului autonomiei universitare prevazut in Constitutia Romaniei si de la ignorarea statutului universitatilor de stat ca fiind institutii publice finantate integral din veniturile proprii, prevazut in Legea finantelor publice nr. 500/2002"



"S-a lovit in sprijinirea studentilor si in veniturile personalului cu 25-60 la suta, ceea ce a distrus o motivatie creata de decenii. Mai nou, Guvernul Romaniei pregateste reglementari care vor diminua finantarea, sprijinirea studentilor, investitiile si salarizarea. De pilda, scade alocatia per student in mod dramatic. Personalului didactic i se promite crestere de salariu cu 15 la suta, care reprezinta, insa, in fapt, salariul al 13-lea, care se anuleaza"
Ministrul Agriculturii vrea frunza lui Udrea pe fiecare produs agro-alimentar romanesc... Bechtel concediaza 834 de angajati pentru ca statul roman nu si-a platit datoriile fata de companie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x