Antena Căutare

Sezon estival mai slab decat in 2010

Suntem in plin sezon estival, iar prin conturile hotelierilor de pe litoral cam bate vantul. Pe langa vremea rea de pana acum, o importanta deosebita o are si criza economica.

"Vanzarile de anul acesta au scazut cu 20% fata de perioada similara a anului trecut. Nu sunt modificari esentiale la preturi fata de anul trecut, deoarece nu avem cum sa reducem preturile mai mult"


"Situatia este alarmanta pe litoralul romanesc. Suntem in plin sezon estival, iar hotelurile sunt goale. Am fost acolo, am vazut cum stau lucrurile. Suntem in luna iulie, luna lui Cuptor, iar prin hoteluri bate vantul. Oamenii nu mai au bani, sunt amarati, disperati, numai de concediu nu le mai arde.

Turismul este strans legat de veniturile oamenilor, de starea generala. Pentru moment asta este situatia. Vremea rea din ultima perioada si criza economica sunt principalele motive pentru care sezonul estival va fi mai slab decat anul trecut"


"Pana la aceasta ora, sezonul estival este mai slab decat anul trecut. In primul rand, litoralul romanesc are probleme, deoarece romanii care mai au cat de cat bani de concediu se duc la bulgari sau la greci, deoarece acestia au venit cu niste oferte foarte atractive, la preturi accesibile, dar si din cauza lipsei turistilor straini, acestia fiind sub 1%. Bineinteles ca vechile probleme legate de infrastructura proasta, lipsa iluminatului stradal, cainii vagabonzi, serviciile de calitate slaba in multe statiuni etc. raman si atarna greu in balanta calitate-pret. Romanii au inceput sa se reorienteze catre Bulgaria si Grecia",


"Tarifele operatorilor de pe litoral sunt stabilite cu mult timp inainte de inceperea sezonului. Fata de preturile practicate anul trecut in aceasta perioada, tarifele nu sunt mai mari, dar nici cu mult mai mici. Tarifele au fost reduse anul trecut la minimum, iar daca anul acesta mai scad inseamna ca hotelierul va inregistra pierderi uriase.

Dupa ce ca sezonul este foarte scurt, doua luni, anul acesta a mai fost si vremea rea, de dimineata e frig de zici ca-i toamna, iar la pranz se mai incalzeste putin. E de preferat sa tina hotelul inchis, sa il conserve decat sa il deschida. Daca ai grad de ocupare de 10%, cu siguranta inregistrezi pierderi, deoarece utilitatile sunt foarte scumpe, trebuie sa platesti salarii, impozit etc. La 1.000 de lei salariu trebuie sa platesti taxe si impozit la stat de circa 600-700 de lei",


Vanzarile au scazut cu 45% pentru statiunea Aurora, cu cate 38% pentru Costinesti si Eforie Nord, 19% pentru Eforie Sud, 10% pentru Mamaia, cu cate 25% pentru Mangalia si Venus, cu 38% pentru Olimp si 30% pentru Saturn"

Jurnalul
Vezi ce salarii vor romanii care cauta un job in strainatate!... INS: Indicele preturilor de consum a crescut in iunie 2011 cu 7,8%, fata de iunie 2010...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x