Sfaturi pentru a intra în noul an cu bani în portofel. Află cum poți să faci economii, acum, în pragul sărbătorilor

Muzică de Crăciun, rafturi împodobite în culori aprinse şi miros de cozonaci. Sunt doar câţiva dintre stimulii care, în această perioadă, ne fac să umplem coşurile în magazine. Însă putem fi chibzuiţi şi în cea mai scumpă lună din an, dacă ţinem cont de sfaturile consultanţilor financiari.

Sfaturi pentru a intra în noul an cu bani în portofel. Află cum poți să faci economii, acum, în pragul sărbătorilor

De exemplu, dacă două persoane câştigă împreună 6.000 de lei net, adică două salarii medii - tot ce consumă în plus faţă de o lună obişnuită nu ar trebui să coste mai mult de 1.500 de lei. Părinţii nu trebuie să aloce bugete uriaşe nici pentru jucării, spun specialiştii.

O altă regulă de aur este să folosiţi banii cash şi nu cardul la cumpărături. Statistic, cine plăteşte cu cardul de debit, de exemplu, cumpără mai multe chestii decât cu cash-ul cam cu 20, 25 la sută. Iar cine plăteşte cu cardul de credit, mai ales în perioada asta de tentaţii şi de zgomot, va cumpăra decât ar lua, în mod normal, cam cu 30-35%.

Tot la capitolul generozitate, specialiştii ne îndeamnă să îi învăţăm şi pe cei mici cu astfel de gesturi. O jucărie sau o haină donată altui copil care nu şi-o permite e, în acelaşi timp, un dar de suflet şi o lecţie de bunătate.

Ultimele știri