Antena Căutare

Si PFA vor depune declaratie unica

Guvernul Romaniei nu mai este un elev mediocru, a observat seful delegatiei FMI la Bucuresti, Jeffrey Franks. Ce nu stie oficialul FMI este ca evolutia remarcabila a elevului roman nu e una intamplatoare, ci are la baza ore lungi de studiu.

Palatul Victoria s-a transformat in ultimul timp intr-o adevarata sala de lectura. Numai in ultimele saptamani au fost adoptate in prima lectura Codul Muncii, Codul Fiscal, Ordonanta privind reforma in domeniul sanatatii sau cea a mediului. Dupa prima lectura, ministrii s-au adancit in studiu si seminarii, iar proiectele n-au mai putut fi adoptate in a doua, a treia lectura.

In cazul Ordonantei de modificare a Codului Fiscal, se pare ca premierul Boc le-a cerut oficialilor de la Finante sa treaca si ei la studii si sa extinda declaratia unica, aceea care le inlocuieste pe cele 5 din prezent, de la societatile comerciale si la persoanele fizice autorizate.

Acestora insa nu le-a ajuns o saptamana, asa ca au amanat adoptarea in a doua lectura a proiectului. Mai nou, si ministrul finantelor, Gheorghe Ialomitianu, pare dornic de cunoastere si anunta o noua modificare a Codului Fiscal, plastic numita rescriere.

Nu e vorba de un nou Cod Fiscal. E vorba de rescrierea Codului Fiscal. Am decis, impreuna cu secretarul de stat pe politici fiscale, sa infiintam un Consiliu pe politici fiscale, unde avem in vedere sa invitam toate mecanismele profesionale - mediul de afaceri, Camera de Comert -, si in cadrul acestui consiliu sigur ca avem in vedere si rescrierea Codului Fiscal, pentru ca el nu mai corespunde realitatilor actuale - ma refer la principii generale privind fiscalitatea", a afirmat Ialomitianu.

Sursa: Saptamana Financiara

Garda Financiara si Autoritatea Nationala a Vamilor vor fi desfiintate. O parte dintre angajati vor fi disponibilizati... Bucuresti: Biletele RATB, mai scumpe cu 50 de bani din 2011!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x