Antena Căutare

Sindicalistii de la Oltchim se pregatesc de un nou protest

Peste 4500 de sindicalisti de la Oltchim se pregatesc de protest, la Ramnicu Valcea. Mitingul a fost programat pentru ziua de joi, 5 iulie, cand angajatii vor iesi in strada deoarece Ministerul Economiei intarzie punerea in aplicare a memorandumului privind preluarea Rafinariei Arpechim Pitesti.

Sindicalistii sunt nemultumiti de faptul ca Ministerul Economiei, actionar majoritar la Oltchim, nu s-a implicat pentru accesarea de catre companie a unui credit de 40 de milioane de lei, necesar capitalului de lucru pana la finalizarea procesului de privatizare si ca a tergiversat majorarea capitalului social prin conversia in actiuni a creantei AVAS in baza avizului CE din 7 martie, anunta Mediafax.

De asemenea, Ministerul Economiei a intarziat punerea in practica a memorandumului Guvernului Romaniei, cat si plata salariilor.

Potrivit Mediafax, revendicarile protestatarilor mai vizeaza si privatizarea companiei, care ar trebui sa se faca numai dupa majorarea capitalului social si dupa preluarea Rafinariei Arpechim Pitesti si lipsa unui program de masuri cu termene si responsabilitati in vederea privatizarii in sistem integrat cu Rafinaria Arpechim Pitesti.

In urma cu o saptamana, Toma Bogdan Costreie a fost numit director general adjunct in companie, iar Oltchim a intrat in administrare speciala, timp in care se vor identifica activele neutilizate care pot fi vandute sau transferate, notificarea creditorilor bugetari pentru inceperea executarii silite si solicitarea catre furnizori de utilitati pentru esalonarea datoriilor.

FOTO: Ghimpele

Leul, victima "razboiului" politic: Cursul lei/€, la un nou maxim istoric!... Cel mai mare laser din lume va fi construit in Romania...
Ora ideală de culcare pentru fiecare zodie. Multe dintre alegerile pe care le faci se bazează pe astrologie
Atunci când stabilești ora ideală de culcare pe baza astrologiei e importat să ții cont de...
Horoscopul zilei de 11 iunie 2023. Gemenii pot fi urmăriți de grijile de la serviciu. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 11 iunie 2023 spune că Gemenii vor fi nevoiți să depună mari eforturi...
Parteneri
Sfaturi de la nutriționiști: alege gustări hrănitoare pentru a evita mesele nocturne
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x