Căutare Live

Situație critică în Vrancea! Aproximativ 100 de școli au rămas fără bani de salarii pentru profesori

Aproximativ 100 de unităţi de învăţâmânt din Vrancea nu mai au bani de salarii pentru proferori pe următoarele două luni.

100 de scoli din Vrancea nu mai au bani de salarii pe următoarele două luni

Din anul 2011, la finalul fiecărui an, preocuparea în rândul cadrelor didactice este mare din cauza lipsei unui guvern care să facă rectificarea bugetară necesară. Astfel, în momentul de față, în județul Vrancea sunt aproximativ 100 de școli din județ care nu au bani să îi plătească pe profesori până la finalul anului.

"La nivelul judeţului Vrancea sunt doar 20 de unităţi de învăţământ care se mai încadrează în buget până la finalul anului. Asta înseamnă că în jur de 100 de unităţi de învăţâmânt nu mai au bani de salarii pentru lunile noiembrie şi decembrie. Situaţia se datorează acestui cost standard pe elev, care stă la baza constituirii bugetului fiecărei unităţi de învăţâmânt. Data de 14 noiembrie este o dată neagră pentru noi, pentru că în multe unităţi de învăţâmânt nu există bani de salarii", a declarat liderul SLI Vrancea, Constantin Ionescu.

"Această situaţie trenează din perioada 2011, de când a fost introdus acest cost standard şi nu este doar în judeţul Vrancea, ci la nivelul întregii ţări. Nu am ajuns niciodată în situaţia ca în luna noiembrie să nu fie bugetele rectificate şi banii necesari pentru salarii. Ne gândim cu groază, pentru că guvernul este interimar, ministrul Educaţiei nici nu există, nici nu ştim exact cum să punem problema, care necesită o rezolvare cât mai urgentă", a spus Ionescu.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Vrancea asigură că vor fi bani pentru salariile profesorilor, fiind solicitată deja ministerului o rectificare bugetară de circa 30 milioane lei.

"S-a făcut către minister un raport sintetic privind situaţia managementului financiar a sistemului de învăţâmânt în judeţul Vrancea. Într-adevăr, aşteptăm o rectificare. Toţi profesorii şi-au primit salariile la ora actuală şi nu cred că ar fi probleme nici luna viitoare. Ar fi probleme de o diferenţă care este prognozată pentru jumătate din luna noiembrie şi luna decembrie. Ca atare, am solicitat rectificare bugetară în valoare de aproximativ 30 de milioane de lei. Nu suntem numai noi, toate judeţele sunt în aceeaşi situaţie", a declarat inspectorul general al IŞJ Vrancea, Dorin Cristea.

Citește și: Bărbat sfâșiat de urs într-o comună din Vrancea. Omul păzea o cireadă de vaci, la marginea pădurii

Citește și: Perchezitţii în Vrancea, într-un dosar de prostituţie şi proxenetism

Citește și: Anchetă în Vrancea, după ce un operator 112 i-ar fi spus unei fete că nu are echipaje disponibile

Cannes - Jumătate de miliard de euro pentru renovarea Palais des Festivals, construirea unui muzeu al filmului şi a unui... Salariile românior, schimbare uriașă! Cine primește două salarii în plus anual...
Parteneri
Dușul fierbine în sezonul rece: de ce este contraindicat
O baie relaxantă este tot ce vizezi, după o zi aglomerată? Avem o veste nu tocmai plăcută pentru tine. Dușul fierbinte în sezonul rece ți-ar putea face mai mult rău decât bine, potrivit informațiilor oferite de medici și specialiști.
Catine.ro
Ultimele știri