Antena Căutare

Sondaj: Peste două treimi dintre americani se pregătesc pentru o posibilă recesiune

Peste două treimi dintre americani se pregătesc pentru o posibilă recesiune, potrivit unui sondaj realizat de firma de sondaje YouGov în numele site-ului pentru finanţe personale Bankrate.com, transmite MarketWatch.

Peste două treimi dintre americani se pregătesc pentru o posibilă recesiune, potrivit unui sondaj realizat de firma de sondaje YouGov în numele site-ului pentru finanţe personale Bankrate.com, transmite MarketWatch.

Circa 69% dintre participanţii la sondaj au spus că iau măsuri pentru a-şi proteja finanţele înaintea unei posibile încetiniri a economiei, dintre care 44% au afirmat că vor cheltui mai puţini bani. Aproximativ 10%, între care şi absolvenţi de colegiu, caută locuri de muncă mai stabile.

YouGov a intervievat 2.605 de adulţi, în perioada 27-29 septembrie. De atunci, un indicator economic cheie pentru piaţa obligaţiunilor, aşa-numita curbă de randament, a trecut de la un nivel mai pesimist la unul mai optimist.

Rezerva Federală din New York anticipează că economia americană va creşte în acest trimestru cu un ritm anualizat de 1,3% peste inflaţie. Dar informaţile geopolitice, inclusiv Brexitul şi conflictul comercial dintre SUA şi alte ţări, au continuat să înrăutăţească perspectivele.

Temerile legate de recesiune ar putea să se alimenteze singure, dacă îi vor determina pe consumatori să cheltuiască mai puţin. Acest lucru va fi valabil mai ales dacă aceştia îşi vor reduce cheltuielile în timpul sezonului de cumpărături de iarnă, o perioadă esenţială pentru sectorul comerţului cu amănuntul.

Cu toate că datele din ultima perioadă s-au îmbunătăţit, mulţi americani sunt în continuare prost poziţionaţi, dacă economia nu îşi va reveni anul viitor.

Circa 40% dintre cei intervievaţi au spus că nu sunt pregătiţi pentru recesiune, dintre care 16%, echivalent cu 40 de milioane de americani, care au declarat că nu sunt pregătiţi deloc.

Economia va fi un subiect major, ca de obicei, în alegerile prezidenţiale de anul viitor. Sondajul arată că unele segmente, cum ar fi alegătorii albi şi cei din regiunea midwest (centru ţi vest), nu sunt mai optimişti decât restul ţării.

Sursa : news.ro

Salariile românior, schimbare uriașă! Cine ia mai puțin bani... Centrul de Soluţionare Alternativă a Litigiilor: Cererile acceptate de bănci au depăşit în octombrie numărul din 2018...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x