Antena Căutare

Sorin Blejnar, "regina" din dosarul cu afaceri ilegale cu petrol

Viorel Comanita si Dan Secareanu nu sunt singurii care au protejat aceasta retea de evazionisti, in opinia procurorilor. Sorin Blejnar si fostul sau sef de cabinet, Codrut Marta, ar fi stiut de aceasta afacere ilegala si ar fi inchis ochii. Daca ultimul a disparut inca din luna mai, tocmai ca sa scape de povestea asta, spun unele voci, superiorul sau sta relaxat acasa. Ieri dimineata, cand ceilalti suspecti din dosar erau audiati, Sorin Blejnar facea piata.

Imbracat sport, pregatit parca de picnic, fostul sef de la Fisc s-a dus la cumparaturi chiar in timp ce colegii de dosar apareau in fata judecatorilor Curtii de Apel. Nu era nici fiert, nici stresat. Si nici macar grabit. Lucru destul de ciudat, tinand cont ca fostul sef al Fiscului este cercetat intr-un dosar cu greutate, de evaziune fiscala, in care s-au emis, azi-noapte, 11 ordonante de retinere si sapte mandate de arestare in lipsa.

In referatul DNA apar insa acuzatii grave si cat se poate de oficiale. Sorin Blejnar este urmarit penal pentru complicitate la evaziune fiscala si sprijinirea unui grup infractional organizat.

Surse judiciare spun ca fostul sef al Fiscului ar sta chiar in varful ingineriei financiare prin care statul a fost pagubit cu peste 15 milioane de euro, prin neplata unor accize la produse petroliere.

Vezi aici intregul film al arestarilor din dosarul de evaziune fiscala!

“Eu nu am fost instiintat cu privire la nicio acuzatie adusa de DNA. Nu-l cunosc pe Secareanu, nu am auzit de existenta lui”, le-a spus Sorin Blejnar, zambitor, jurnalistilor.

Numele lui Sorin Blejnar a fost vehiculat in cel putin cinci dosare penale, inclusiv in ancheta spagilor din vami, din 2011. O parte a spagilor luate de vamesi ar fi ajuns si la centru, la seful Fiscului, pe care subordonatii il numeau codificat "regina". Acum , DNA i-a dat din nou sah.


Codrut Marta, veriga lipsa

Toti cei care l-au cunoscut pe Codrut Marta se feresc sa vorbeasca despre el. Considerat de procurori parte a unui paravan de protectie al gruparii evazioniste, Marta este unul dintre oamenii-cheie.

"Indicii obtinute releva ca Alexandru Codrut Marta se bazeaza pentru a asigura mentinerea in functie a lui Sorin Blejnar si Viorel Comanita pe relatiile detinute de Emilian Schwartzenberg la nivelul conducerii aparatului guvernamental de la acel moment", se scrie in referatul DNA.

De doua luni, Marta parca a intrat in pamant. Procurorii i-au audiat toti apropiatii, dar nimeni nu a reusit sa faca lumina. De soarta lui Codrut Marta nu mai stiu nimic nici parintii. Oamenii chiar incep sa-si faca griji.

"Eu, nu stiu, sunt mai sceptic, am impresia ca s-a intamplat ceva mult mai grav decat o fuga sau o rapire", a declarat tatal fostului sef de cabinet al lui Sorin Blejanr.

Codrut Marta este in acest moment dat in urmarire internationala, iar in aceasta dimineata magistratii urmeaza sa hotarasca daca emit sau nu un mandat de arestare preventiva in lipsa, pe numele sau.

UPDATE! Evaziune de 15 mil. €: Fostul sef al SIPI Constanta si alte 7 persoane, arestate preventiv... EXCLUSIV! "Pionul" din schema de evaziune a fostului sef ANAF Sorin Blejnar...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x