Antena Căutare

Spaga pentru autostrada Comarnic-Brasov? CNADNR l-a suspendat din functie si il cerceteaza disciplinar pe directorul Directiei Concesiuni

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) l-a suspendat din functie si il cerceteaza disciplinar pe directorul Directiei Concesiuni, Narcis Neaga, dupa ce in documentatia de selecatre a consultantului pentru autostrada Comarnic-Brasov au fost trecute printre cerinte un autoturism 25-30.000 euro si 30-40.000 euro pentru instruirea angajatilor companiei.

"In urma modificarii documentatiei de licitatie pentru realizarea autostrazii Comarnic - Brasov si a introducerii unor cerinte in caietul de sarcini, pe care va trebui sa le indeplineasca firma de consultanta careia i se va atribui contractul pentru reactualizarea studiului de fezabilitate al autostrazii Comarnic-Brasov (58 km), respectiv ?un autoturism nou cu o valoare intre 25.000 euro si 30.000 de euro si o suma intre 30.000 euro si 40.000 euro pentru sesiuni de instruire oficiala in tara/strainatate?", conducerea CNADNR a dispus cercetarea disciplinara a domnului Narcis Neaga, director Directia Concesiuni. Pe perioada cercetarii disciplinare s-a dispus suspendarea din functie a domnului Narcis Neaga, urmand ca masurile sa fie luate in urma raportului emis de Comisia de Disciplina", conform unui comunicat al CNADNR.

Trei case de avocatura au contestat ca printre cerintele pe care va trebui sa le indeplineasca firma de consultanta care va castiga licitatia pentru reactualizarea studiului de fezabilitate al autostrazii Comarnic-Brasov (58 km) figureaza un autoturism nou, cu o valoare intre 25.000 euro si 30.000 de euro, si o suma intre 30.000 euro si 40.000 euro, pentru "sesiuni de instruire oficiala in tara/strainatate" a unor angajati ai CNADNR.Conditiile mentionate au fost introduse de CNADNR la inceputul lunii septembrie in caietul de sarcini, modificand astfel documentatia de licitatie lansata in luna mai.

Autostrada Comarnic-Brasov este primul mare proiect construit prin parteneriat public-privat (PPP). Prima tentativa de constructie a tronsonului Comarnic-Brasov dateaza din 2004, de pe vremea Guvernului Adrian Nastase, o alta incercare fiind facuta in 2010, ambele esuate. In luna mai, CNADNR a anuntat lansarea unei licitatii pentru reactualizarea studiului de fezabilitate aferent autostrazii, dar licitatia a fost amanata de mai multe ori, in urma contestatiilor depuse la Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) de casele de avocatura.

Oltchim a cheltuit 12.8 milioane de euro pe consultanta, paza si media in ultimii trei ani... ArcelorMittal va inchide permanent doua furnale din regiunea industriala istorica a Frantei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x