Antena Căutare

Sprijin pentru fermieri: TVA diferentiat pentru produsele agricole, din 2013

Guvernul Ponta vrea sa introduca, din 2013, TVA diferentiat pentru produsele agricole. O astfel de masura inseamna o lovitura pentru evaziunea fiscala, a mai declarat premierul. Ponta a explicat ca, dintr-un TVA de 24 la suta, 9 procente trebuie sa ramana la bugetul de stat, iar restul de 15 sa se intoarca la fermieri daca vand produse cu factura.

Prim-ministrul sustine ca introducerea TVA-ului diferentiat pentru produsele agricole este doar una din masurile pe care executivul vrea sa le ia in sprijinul micilor producatori. In urma cu o saptamana, Guvernul a propus ca plata TVA sa fie facuta la incasarea facturii, si nu la emiterea ei.

Evazionistii sunt din ce in ce mai numerosi, iar cei care ar trebui sa fie pe urmele lor sunt tot mai putini. Numai intr-un an, numarul comisarilor din cadrul Garzii Financiare s-a redus cu mai mult de jumatate, a declarat comisarul adjunct, Gabriel Carbunaru.

Ponderea cea mai mare a evaziunii fiscale o regasim in agricultura, precizeaza presedintele Romalimenta, Sorin Minea. Evaziunea fiscala in industria alimentara a fost estimata in 2011 la 10 miliarde de euro.

Sursa: Antena3.ro

Foto: Intact Images

Romanii si bulgarii au acces pe piata muncii din Irlanda... FMI analizeaza oprirea sprijinului pentru Grecia...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x