Antena Căutare

Stada Romania anunţă începerea procesului de integrare a Walmark Romania şi estimează o dublare a afacerilor noii entităţi

Stada Romania, subsidiara din Romania a producătorului de medicamente Stada Arzneimittel AG, a anunţat joi începerea procesului de integrare a Walmark Romania, având ca obiectiv să devină una dintre cele mai importante companii pe piaţa farmaceutică din România, cu un portofoliu de produse RX şi OTC.

Noua entitate va număra peste 100 de angajaţi.

”Bugetul de investiţii prevăzut pentru 2020 va creşte cu 20% faţă de anul trecut, suma exactă nu o putem dezvălui acum, se calculează. Vrem totodată să extindem operaţiunile logistice din Timişoara”, a declarat joi Mihai Fugarevici, country manager Stada Romania, în cadrul unei întâlniri cu presa.

De asemenea, pentru anul 2019, Stada Romania estimează o creştere a cifrei de afaceri de peste 20% faţă de anul 2018. Creşterea se datorează atât extinderii portofoliului de produse, precum şi a dezvoltării echipei.

”Pentru 2020, preconizăm o dublare a afacerilor, ca urmare a preluării Walmark Romania”, a adăugat Mihai Fugarevici.

Creşterea bugetată pentru 2020 pivotează pe dezvoltarea portofoliului de produse, acoperind arii terapeutice noi, pe integrarea în portofoliul sau a trei dintre cele 15 produse achiziţionate la nivel global la începutul acestui an de Stada Arzneimittel AG de la GSK (CeTeBe, Orofar, Duofilm), pe eficientizarea operatiunilor logistice, prin relocarea depozitului local din judetul Timiş, ce va funcţiona ca un hub pentru întreg teritoriul României, precum şi pe implementarea unor platforme digitale noi.

Integrarea operaţiunilor Walmark Romania se va face treptat, pe perioada întregului an, printr-o analiză detaliată a performanţelor acesteia, la nivel local. Analiza va cuprinde atât performanţele produselor în retail, cât şi performanţele angajaţilor şi alinierea acestora la valorile şi politicile de integritate Stada, precum şi operaţiunile logistice şi de distribuţie naţională.

”Anul 2020 reprezintă un an al transformărilor pentru Stada Romania, focusul principal fiind integrarea operaţiunilor locale ale Walmark Romania, tranzacţie ce a avut loc la nivel global la finele lui 2019 şi a fost aprobată local de Consiliul Concurenţei pe data de 19 februarie 2020”, se arată în comunicat.

Pe 4 noiembrie 2019, Stada Arzneimittel AG a anunţat ca a preluat Walmark a.s. de la fondul de investiţii Mid Europa Partners, urmărind în acest fel obiectivul de a fi unul dintre cele mai mari grupuri farmaceutice de medicamente generice şi OTC (produse fără prescripţie medicală) la nivel global, întărirea portofoliului pe segmentul Consumer Health şi consolidarea afacerilor pe pieţele din Europa de Est.

“Anul acesta se anunţă un an foarte important pentru Stada Romania, cu o complexitate aparte şi foarte provocator din perspectiva diversităţii operaţiunilor de implementat. Avem o responsabilitate imensă de a integra Walmark Romania şi de a alinia noua echipă de peste 70 de oameni la valorile Stada, de a integra produsele GSK prezente pe piaţa locală în portofoliu, dar şi de a reloca depozitul din Timiş. Şi peste toate acestea, avem responsabilitatea de a lansa produse noi, chiar inovatoare, pentru pacienţii români, care să-i ajute în terapiile lor. Sunt convins însă, că noua echipă ce se va forma va face faţă cu success acestor provocări şi de asemenea, ca împreună, vom reuşi să fim la fel de performanţi, ocupând anul viitor un loc de lider în top 10 companii farmaceutice din România, clasificate de CEGEDIM”, a declarat Mihai Fugarevici.

Walmark include în portofoliul său de produse peste 1.000 de referinţe, vitamine şi suplimente alimentare consacrate pe cele nouă pieţe pe care este prezentă (Cehia, Slovacia, Polonia, Ungaria, România, Bulgaria, Lituania, Letonia şi Estonia), cu o adresabilitate extinsă, de la copii la persoane vârstnice. Din portofoliul său fac parte produse precum Minimarţieni (vitamine pentru copii), Prostenal (adjuvant în sănătatea prostatei la bărbaţi), Urinal (sănătatea aparatului urinar), Beliema (sănătate intimă la femei), Sinulan (aparatul respirator).

”Ne-am angajat să investim şi să creştem în România, iar acest pas ne va face mai puternici în România şi creează noi oportunităţi de creştere accelerată a afacerilor noastre”, a declarat Steffen Wagner, Head of European Markets al grupului Stada.

Stada Arzneimittel AG este o companie farmaceutică germană cu o strategie de afaceri axată pe doi piloni: medicamente generice, inclusiv produse farmaceutice de specialitate şi produse fără prescripţie medicală pentru consumatori.

La nivelul anului 2018 Grupul Stada a raportat o cifră de afaceri de 2,33 miliarde euro şi EBITDA de 503,5 milioane euro.

Stada Arzneimittel AG este prezentă în aproximativ 120 de ţări, cu aproximativ 50 de reprezentanţe, 20 de fabrici şi circa 10.500 de angajaţi în întraga lume.

Stada Romania este parte integrantă a grupului Stada Arzneimittel AG şi este prezentă pe piaţa din România din anul 1997 prin Stada M&D SRL şi Stada Hemofarm SRL (laborator specializat în testarea produselor pentru companiile grupului Stada, la nivel global).

Stada oferă atât medicamente inovative şi generice, medicamente fără prescriere medicală, produse farmaceutice specializate (biosimilare), cât şi produse CHC (Customer Health Care).

Sursa : news.ro

MetaMinds, desemnată de Financial Times în topul companiilor cu cea mai rapidă creştere din Europa... Florin Cîţu: PSD nu ştie să citească, doar să mintă! Comisia Europeană confirmă ţintele de deficit/ Dacă nu aveam aceast...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x