Antena Căutare

Statistica: 82,6% dintre gospodariile din Romania, conectate audiovizual

Potrivit datelor Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM), numarul total de abonati la servicii de retransmisie a programelor TV a crescut anul trecut cu 2%, la 5,85 milioane, iar rata de penetrare la nivelul gospodariilor a ajuns la 82,6%.

"Pe parcursul anului 2011, numarul abonatilor prin retele de cablu a crescut cu 7%, in timp ce numarul abonatilor prin retele satelit (DTH) a scazut cu 5%, insa in a doua jumatate a anului numarul acestora din urma a revenit pe crestere (+2%). Retelele de cablu au atras 61% din numarul total al abonatilor la servicii de retransmisie a programelor audiovizuale inregistrati la sfarsitul lui 2011 (cu trei puncte procentuale mai mult decat cu un an in urma), 38,5% dintre abonati optand pentru retele satelit si 0,5% pentru tehnologia IPTV", se arata intr-un comunicat al ANCOM.

Rata de penetrare a serviciilor de retransmisie a programelor audiovizuale la nivel de gospodarii a ajuns la 82,6%, fiind calculata ca raport intre numarul total de abonati si numarul de gospodarii din Romania, actualizat conform rezultatelor recensamantului din 2011.

In mediul urban, penetrarea a atins 91,1%, in timp ce in mediul rural aceasta era de 72,2%. 78% din totalul abonatilor din mediul urban receptioneaza servicii prin intermediul retelelor de cablu si 21% prin retele satelit (DTH), in timp ce in mediul rural predomina receptia prin retele satelit (DTH), cu 66% din total.

Serviciile de retransmisie a programelor audiovizuale furnizate prin tehnologie IP (IPTV) au inregistrat o scadere cu 21% in ultimul semestru al anului 2011, totalul la finele lui 2011 fiind de aproximativ 30.000 de abonati.

Cifrele anuntate de ANCOM sunt incluse in Raportul de date statistice privind serviciile de retransmisie a programelor media audiovizuale liniare furnizate utilizatorilor finali in anul 2011, elaborat pe baza cifrelor transmise de 460 de furnizori de servicii de retransmisie a programelor TV.

FMI: Liderii din "Zona Euro" trebuie sa faca mai mult pentru sustinerea cresterii economice... Moneda nationala, aproape de minimul istoric: € = 4,4452 lei!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x