Antena Căutare

Statul a vandut integral pachetul de 15% din actiunile Transelectrica

Statul a reusit sa vanda integral pachetul de 15% din actiunile Transelectrica (TEL) vizat in oferta publica, in conditiile in care investitorii de retail au subscris de doua ori cota alocata, iar investitorii institutionali au ajuns la 88% din transa pusa la dispozitie, informeaza Mediafax.

Marii investitori, care au avut la dispozitie 90% din actiunile scoase la vanzare, au subscris 88% din transa alocata.

Investorii au plasat marti, pana la ora 16,16, ordine pentru 45,01% din oferta, astfel ca subscrierile acopereau 100,22% din titlurile vizate in operatiune. Valoarea ordinelor plasate a ajuns la 166,9 milioane lei (38,2 milioane euro).


Subscrierile au fost realizate la preturi care au atins minimul si maximul din oferta, respectiv 14,9 lei si 19,2 lei. Cele mai multe actiuni au fost subscrise la preturi intre 14,9 lei/titlu si 15,51 lei/actiune.

Potrivit brokerilor, in ultimele ore ale sedintei o parte dintre investitorii care au subscris in oferta au inceput sa ridice preturile la care au plasat initial ordinele, astfel ca oferta s-ar putea executa la un pret de aproximativ 15 lei/actiune.

Pretul de executie va fi anuntat joi si va fi stabilit in urma insumarii tuturor ordinelor de cumparare in ordinea descrescatoare a pretului pana se ajunge ca ofertele investitorilor sa echivaleze cu numarul total al actiunilor scoase la vanzare de catre stat.

Vara trecuta, procesul de vanzare a 9,84% din Petrom a esuat, intrucat investitorii nu au subscris minimim 80% din actiuni, care era pragul din acea oferta.

foto: Intact Images

Uzina Ford din Craiova face angajari pe banda rulanta. 500 de posturi au fost puse la bataie... Leul creste in comparatie cu euro si dolarul. Vezi cursul BNR...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x