Antena Căutare

Ajutor de la stat de până la 70.000 EURO! Vezi cine se încadrează şi ce trebuie să faci pentru a primi banii

Statul ia măsuri pentru a-i încuraja pe cei tineri să îşi deschidă afaceri în mediul rural, oferindu-le un ajutor financiar.

Statul ia măsuri pentru a-i încuraja pe cei tineri să îşi deschidă afaceri în mediul rural, oferindu-le un ajutor financiar.

Se vor acorda până la 70.000 euro per proiect în domeniile de producţie, medicale, sanitar-veterinare şi de agroturim şi 50.000 de euro pe proiect se pot obţine în cazul altor activităţi derulate la ţară.

Obiectivele acestui sprijin, spun autorităţile, sunt crearea de noi activităţi neagricole, în special pentru fermele de mici dimensiuni sau membrii familiilor lor şi în general pentru micii întreprinzatori din mediul rural.

CINE VA BENEFICIA

Aceste ajutoare au fost concepute pentru fermierii sau membrii unei gospodării agricole din spaţiul rural, care îşi diversifică activitatea prin înfiinţarea unei activităţi non-agricole pentru prima dată.

Persoanele fizice neautorizate nu sunt eligibile.

Sprijinul nerambursabil va fi acordat sub formă de primă în două tranşe.

  • 70% din cuantumul sprijinului după semnarea Contractului de finanţare;
  • 30% din cuantumul sprijinului se va acorda cu condiţia implementării corecte a Planului de afaceri fără a depăşi 5 ani de la data semnării contractului de finanţare.

Mai multe informaţii se pot găsi pe site-ul afir.info.

Vestea MOMENTULUI pentru români! Când vor crește salariile... BNR Curs valutar 10 octombrie. Cât a ajuns să coste azi 1 Euro...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x