Antena Căutare

Statul agreeaza fuziunea Romtelecom cu Cosmote. MCSI isi propune sa listeze compania in 12 luni

Valerian Vreme, ministrul Comuni­catiilor si Societatii Informatio­nale, a declarat ca MCSI agre­ea­za propunerea OTE de fuziune a Romtelecom cu operatorul de telefonie mobila Cosmote Romania. MCSI urmareste listarea actiunilor detinute la noua entitate peste aproximativ 12 luni. Termenul pare prea scurt in conditiile in care fuziunea Cosmote-Zapp a durat aproximativ un an.

O fuziune rapida, la pachet cu o listare facuta in maximum 12 luni sunt tintele Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI) pentru actiunile detinute la compania de servi­cii de comunicatii Romtelecom. Un ori­zont de timp cam redus, avand in vedere ca numai procesul de fuziune ar putea dura aproximativ un an, iar un proces de listare dureaza intre noua luni si 1,5 ani.

Cel mai mult va dura procesul de evaluare a companiilor, in masura in care fiecare dintre partile implicate va face o evaluare si vor trebui sa se puna de acord", spune Dinu Malacopol, direc­torul general al Digital Cable Systems (DCS), companie care a vandut recent catre Romtelecom divizia de televiziune prin satelit a AKTA.

Potrivit ministrului de resort Vale­rian Vreme, MCSI a agreat propunerea OTE de fuziune a Romtelecom cu op­e­ra­torul de telefonie mobila Cosmote Ro­ma­nia si vrea sa listeze pe piata de ca­pital actiunile detinute la viitoarea en­ti­tate.

Un raspuns oficial nu a fost trans­mis inca grecilor de la OTE, companie care controleaza fostul monopol local din domeniul comunicatiilor fixe. In prezent, statul roman detine, prin MCSI, 45,99% din actiunile Romtelecom, iar in urma fuziunii aceasta cota se va diminua.

Potrivit specialistilor, o astfel de fuziune ar crea, in aproximativ un an, cel mai mare jucator din piata locala de telecomunicatii. Noua entitate va avea cea mai complexa gama de servicii, fiind furnizor de telefonie mobila, telefonie fixa, internet in banda larga, fix si mobil si televiziune.

Tot articolul, in Financiarul

BP va vinde jumatate din producatorul rus TNK-BP... S&P a confirmat ratingul Romaniei la BB+, cu perspectiva stabila...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x