Antena Căutare

Statul ar putea pierde sute de milioane de euro din cauza impozitarii veniturilor din IT

Sebastian Ghita, presedintele grupului IT Asesoft, afirma ca statul roman nu va face altceva decat sa piarda cateva sute de milioane de euro prin eliminarea scutirii de la plata impozitului pe venit acordata programatorilor din domeniul IT. "Consider ca masura este profund gresita. Acesti oameni lucreaza pentru Romania si aduc in Romania zeci si sute de mii de euro fiecare, iar ei sunt parte a ceea ce numim «industria de varf» in Romania", a declarat Ghita.

Conform estimarilor companiei, Romania ar putea castiga din impozitarea veniturilor programatorilor IT mai putin de 10 milioane de euro pe an, insa va pierde intre 120 si 150 de milioane de euro anual.

"Pierderile reprezinta fonduri europene neatrase, precum si sume de bani pe care firmele romanesti si, in special, statul roman, vor fi obligate sa le plateasca in afara tarii. Romania ar trebui sa aiba o gandire strategica in acest moment, pentru ca masuri insuficient elaborate sa nu conduca la pierderi foarte mari pe termen mediu si lung. Uneori, pentru a pastra un avantaj important, precum sunt programatorii romani, chiar este bine sa ne imprumutam. Altfel, pierderea este rapida, puternica si greu de recuperat", a mai spus Ghita.

Totodata, presedintele Asesoft afirma ca impozitarea programatorilor va conduce la scaderea salarilor acestora, ceea ce va avea ca efect plecarea atat a oamenilor, cat si companiilor IT, din Romania.

Tot articolul, in Financiarul

Preturi cu explozie intarziata: Inflatia anuala a crescut la 4,3%... Surse: Impozitele pe case ar putea creste cu pana la 100%!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x