Antena Căutare

Statul asteapta oferte tentante pentru reactoarele 3 si 4 de la Cernavoda

Statul asteapta oferte tentante de la cei sase investitori de la reactoarele 3 si 4 de la centrala nuclearelectrica de la Cernavoda pentru a renunta la pachetul majoritar de 51%, in caz contrar va ramane majoritar, sustin surse guvernamentale

„Majoritatea membrilor Cabinetului au fost de parere ca guvernul nu va trebui sa accepte reducerea participatiei de 51% decat in cazul in care ceilalti parteneri se vor prezenta cu o oferta deosebita, avantajoasa pentru partea romana. In acest din urma caz, nu este exclusa reducerea participatiei statului la cele doua reactoare", au spus sursele mentionate.

In momentul de fata structura actionariatului la unitatile 3 si 4 sunt Nuclearelectrica, din partea statului, cu 51%, si RWE (Germania), Enel (Italia), GDF-Suez (Franta), CEZ (Cehia), ArcelorMittal Romania si Iberdrola (Spania), care impart 49%. Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a dat de inteles zilele trecute ca actionariatul ar putea fi completat cu viitoarele companii energetice Electra si Hidroenergetica.

Sursa: Financiarul

Foto: sfin.ro

Deficitul bugetar a urcat la 3,9% din PIB... Profit de 3,6 miliarde euro cu zero angajati!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x