Antena Căutare

Statul cel gras ne pune pe toti la slabit

Se cresc taxele, nu se cresc taxele. Se taie pensiile cu 15%, nu se taie pensiile. Se cresc iar taxele si se taie si salariile cu 25%. Se scad veniturile bugetarilor, dar nu se poate la companiile de stat. Se recalculeaza pensiile uriase. Ba nu, unii sunt mai egali decat altii si sub un anumit plafon nu se taie.



Nu e in stare sa duca nici o masura din cele pe care singur isi zice ca le ia pentru ca apoi sa se impiedice pe drum sau actele sale legislative nu sunt constitutionale.
In acelasi timp, tot statul cel gras vrea sa manance si mai mult: cheltuie in primele 4 luni pe laptopuri, telefoane, masini, sosete cat pentru intregul an 2009. Se clameaza ca politicienii sa opteze intre afaceri sau politica. Se cere la renuntarea la contractele cu statul, dar in acelasi timp politrucii de partid pusi in fruntea deconcentratelor sau regiilor statului dau contracte companiilor unde sunt actionari.

In tot acest peisaj tipic romanesc, de maine vom incepe sa platim cu adevarat factura crizei.

Ordonanta care modifica Codul Fiscal a fost publicata in Monitorul Oficial si de maine vom avea preturi mai mari la mancare, medicamente sau transport, in urma majorarii TVA de la 19% la 24%. Cresc impozitele pentru cei cu mai multe case, se introduc altele pe drepturile de autor.

In final, Romania a pierdut doua luni in discutii sterile pentru a ajunge tot la solutia cu care venise FMI la Bucuresti. Doar ca intre timp ne-am facut singuri viata mai grea si nici un investitor nu mai are incredere in noi.

Tot articolul, in Jurnalul National

Leul isi revine pe piata interbancara... Ministrul Finantelor: "Va fi si mai rau"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x