Antena Căutare

Statul ieftinește prețul carburanților până la 1 ianuarie 2019. Cât va costa un litru de benzină sau motorină

”Am lansat o idee în Guvern, se discută acest lucru în cadrul Guvernului şi ca să o spun comun, am propus eliminarea supraccizei la combustibil, ceea ce va conduce la scăderea preţului la pompă. În primă fază ai o scădere în ceea ce priveşte veniturile la buget, dar pe termen lung vei avea o creştere prin creşterea consumului.”, a declarat Eugen Teodorovici, la Antena 3.

Vești bune pentru șoferi, venite chiar de la Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici. Prezent în platoul unei emisiuni, la Antena 3, Teodorovici a dezvăluit că în Guvern se poartă discuții cu privire la eliminarea supraaccizei la combustibil, ceea ce ar duce la o scădere semnificativă a prețului benzinei și motorinei.

”Am lansat o idee în Guvern, se discută acest lucru în cadrul Guvernului şi ca să o spun comun, am propus eliminarea supraccizei la combustibil, ceea ce va conduce la scăderea preţului la pompă. În primă fază ai o scădere în ceea ce priveşte veniturile la buget, dar pe termen lung vom avea o creştere prin creşterea consumului., a declarat Eugen Teodorovici, la Antena 3.

Benzina și motorina ar urma să se ieftinească cu aproximativ 38 de bani pe litru, până la finalul anului

Potrivit Adevărul, ideea eliminării supraaccizei la carburanţi a fost vehiculată încă de la începutul lunii septembrie, când Teodorovici a spus că benzina şi motorina se vor ieftini cu circa 38 de bani pe litru.

„Va fi o propunere din partea noastră ca Minister de Finanţe vizavi de supracciză, până la final de an. Vom face o analiză de oportunitate. Prima acţiune în România este să spui că vei avea un minus pe buget, dacă scoţi o taxă, dar trebuie să te uiţi la efectele de runda a doua. Dacă o astfel de taxă poate produce efecte pozitive în economie, este foarte bine”, a spus Teodorovici, la televiziunea publică.

„Analizăm. Facem nişte calcule. Eu sunt tentat să propun o astfel de chestiune”, a precizat ministrul.

Prețul unui litru de carburant s-a apropiat din nou de pragul de 6 lei, asta după ce Guvernul aproba în vara lui 2018 majorarea accizelor la carburanţi în două etape - de la 15 septembrie şi 1 octombrie.

Job-uri in tara sau in strainatate la un click distanta!... BNR Curs valutar 28 septembrie. Dolarul, un nou maxim istoric. Cât costă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x