Antena Căutare

Statul roman, dat in judecata de Roman Copper pentru Cupru Min

Compania canadiana Roman Copper a atacat in instanta statul roman, acuzand Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI) ca "a incetat unilateral discutiile" pentru Cupru Min Abrud, dupa ce firma a castigat licitatia pentru preluarea societatii miniere.

"Roman Copper Corp. a initiat in mod oficial procedurile legale si actiunile impotriva statului roman, pentru a-si proteja drepturile legale. (...) Roman Copper Corp. a formulat o «Cerere de chemare in judecata», pe care a inaintat-o instantelor judecatoresti competente din Romania, cu scopul de a asigura si proteja drepturile dobandite in urma declararii companiei drept castigator al procesului international de privatizare a Cupru Min Abrud SA, dupa ce OPSPI a incetat unilateral discutiile pentru finalizarea procedurii", se arata intr-un comunicat al companiei.

Anterior, reprezentantii statului roman au anuntat ca la expirarea termenului pentru semnarea contractului, Roman Copper nu era de acord cu publicarea contractului si depunerea intr-un cont a unor garantii de mediu in valoare totala de 32 milioane de euro.

Noul ministru al Economiei, liberalul Daniel Chitoiu, a promis Fondului Monetar International (FMI) ca va privatiza Cupru Min la patru luni de la primirea avizului de mediu.

Foto: ghimpele.ro

Vezi Top 10 contracte cu statul pe timp de criza!... Sondaj: Peste 60% dintre romani cred ca situatia economica este foarte slaba...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x