Antena Căutare

Steven van Groningen: Rata neperformantei arata foarte rau in comparatie cu tarile vecine. Trebuie schimbat modul de calcul

Raportarea indicatorilor financiari intr-un mod semnificativ mai rau decat par in realitate nu este benefic pentru o tara si exact acest lucru se intampla cu creditele neperformante in Romania, a precizat presedintele Raiffeisen Bank, Steven van Groningen.

Intr-o postare pe blogul personal, bancherul spune ca sistemul bancar romanesc se va trezi in curand cu o rata a neperformantei de 20%, nivel care arata foarte rau in comparatie cu tarile vecine, “natiuni cu care suntem in competitie atunci cand vrem sa atragem investitii si finantare”.

“Este o problema veche si nu este prima data cand atrag atentia in aceasta privinta. Reuniunile la care am participat in ultimul timp au reliefat clar pentru mine - inca o data - modul in care creditele neperformante pot afecta imaginea Romaniei in strainatate. Deci, ce facem cu asta? Simplu: adoptam standardele internationale, astfel incat indicatorul de pe plan local sa se bazeze pe aceeasi metoda de calcul ca si in alte tari”, a mentionat Steven van Groningen.

Citeste AICI continuarea articolului!

Cine sunt oamenii care detin cheile de la seifurile bancilor... Studiu EXCLUSIV: itinerariul cumparatorului roman pe Internet...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x