Antena Căutare

Strauss-Kahn: "Pana in 2014, datoria publica in economiile avansate se poate ridica la 110%"

Conform prognozelor, datoria publica in economiile avansate se poate ridica la 110% pana in 2014, ceea ce inseamna o crestere de 35% fata de nivelul din anul 2007, a avertizat directorul general al FMI, Dominique Strauss-Kahn.

"Multe natiuni se confrunta acum cu o provocare majora, referitoare la consolidare. Cat de rapid trebuie sa se desfasoare ajustarea? Ar mai fi oare dezbaterea la fel de incinsa in unele tari europene, daca nivelul anual al cresterii ar fi de 3-3,5%?"


"Etapa actuala este mult mai complexa. Tarile isi revin din criza in ritmuri diferite si sunt confruntate cu situatii diferite. Iar liderii, in mod firesc, au tendinta de a se concentra pe rezolvarea problemelor interne, ... ceea ce face coordonarea internationala mai dificila", a spus Strauss- Kahn, potrivit Agerpres.

Intre exemplele de situatii in care o tara se poate gasi dupa iesirea din criza, seful FMI a aratat ca sunt circumstante in care o actiune unilaterala poate fi in avantajul unei tari, dar in dezavantajul tuturor celorlalte.

"Devalorizarea in scopuri competitive este un astfel de exemplu. Devalorizarea unilaterala poate aduce beneficii pe termen scurt unei anumite tari, care ia prima aceasta masura, dar daca si celelalte state iau aceeasi masura, rezultatul este o escaladare in spirala a inflatiei, fara a se imbunatati competitivitatea", a avertizat Strauss-Kahn, care a mai adaugat ca aceleasi efecte le pot avea masurile unilaterale de adoptare a unor reglementari financiare sau ecologice, luate pentru a spori atractivitatea respectivei tari pentru investitorii straini.(foto: Intact Images)

sursa:Jurnalul

Euro, la cel mai scazut nivel din ultimele noua luni. Vezi cursul valutar!... OMV Petrom a majorat pretul carburantilor cu 9 bani/litru...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x