Antena Căutare

Studiu: Angajatii de la stat castiga mai bine decat cei de la privat

Angajatii de la stat castiga mai bine decat cei de la privat! Poate pare greu de crezut, dar asa arata statisticile. Adunate, calculate si postate pe site-ul businessday.ro.

In octombrie anul trecut, regiile autonome aveau 76.000 de angajati cu norma intreaga. Salariul mediu de baza era de 1.800 de lei, insa cu prime si bonusuri depasea 2.200. La privat lucrau 2,5 milioane de oameni, dar erau mai prost platiti.

Acestia castigau in medie, cu tot cu bonusuri si prime, 1.750 de lei. Adica sub salariul de baza de la stat. Institutul National de Statistica imparte angajatii in doua categorii: muncitorii si cei cu alt statut, cum ar fi specialistii. Si, cum arata statisticile, regiile autonome au mai putini muncitori decat privatii si ii platesc mai bine.

Castigurile muncitorilor de la stat au fost cu 40 de procente mai mari decat cele de la privat. In cazul specialistilor, salariile sunt mai mari, insa doar cu 9 procente.

20% dintre angajatii regiilor autonome castigau in toamna trecuta mai putin de 1 mie de lei pe luna. La privat, aproape jumatate incasau aceasta suma. In schimb, salariile mari, de peste 8 mii de lei s-au impartit echitabil.

Singura problema este ca nu se stie fondul total la acest nivel, deci salariu de peste 8 mii de lei poate insemna si 9, 10 sau chiar 90 de mii de lei.

Sursa: Antena3

Prima Casa 4 va incepe peste 3-4 saptamani... Basescu: Majorarea TVA a fost o greseala politica...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x