SUA au nevoie de 1.500 miliarde dolari pana in noiembrie

Numarul doi al taberei republicanilor din Camera reprezentantilor s-a declarat convins ca pana la sfarsitul lunii noiembrie „super-comisia” creata de Congres va reusi sa gaseasca banii necesari pentru a evita intrarea SUA in incapacitate de plata.

„Cred ca aceasta comisie va reusi sa-si atinga scopul si sa gaseasca 1.500 miliarde de dolari


„Cred ca alesii din ambele tabere inteleg ca nu ne permitem sa esuam", a adugat el, precizand ca discutiile dintre vicepresedintele Joe Biden si republicanii au asigurat bazele unui compromis.

O super-comisie a fost creata la 3 august in contextul tratativelor dintre Casa Alba si Congres soldate cu un acord gasit pe ultima suta de metrii pentru ridicarea limitei de indatorare a SUA.

Misiunea acestei structuri a fost sa gaseasca, din reduceri de cheltuieli sau alte mijloace, 1.500 miliarde de dolari inainte de 23 noiembrie, data expirarii acordului din august.

In cazul unui rezultat negativ, se va proceda automat la taieri din bugetele civile si militare.

Citeste si Financiarul

Foto: EPA/Intact Images

Parteneri
Diferența dintre un hotel și un motel. Tot ce trebuie să știi înainte să-ți faci o rezervare
Fie că îți dorești să stai la un hotel din centrul orașului sau la un resort plin de facilități, este foarte important să alegi cea mai bună opțiune pentru a avea parte de o vacanță de neuitat. Multe persoane încă nu știu diferența reală dintre un hotel și un motel.
Catine.ro
Ultimele știri