Antena Căutare

SUA vor sa reduca taxa pe tigari pentru a-si acoperi deficitele bugetare

Mai multe state americane vor sa isi acopere deficitul bugetar prin cresterea vanzarilor de tigari, conform unui articol publicat de The New York Times.



Proiectul autoritatilor din New Hampshire a fost trimis pentru vot in Senat. La baza lui sta un studiu al micilor comercianti care sustin ca taxa pe tigari afecteaza afacerile de mici dimensiuni, in special la granita cu alte state. Organizatia acestora sustine ca reducerea taxei va diminua veniturile statului din tigari, dar declinul va fi compensat de majorarea incasarilor din sectorul hotelier, restaurante, vanzarea de alcool, benzina si bilete de loterie.

Un membru al comisiei Camerei Reprezentantilor a afirmat ca proiectul nu a luat in calcul si sanatatea consumatorilor.

Campania "Copii fara Tutun" desfasurata in New Hampshire, sustine ca o scadere cu 10 centi a taxei pe tigari ar genera costuri de 21 de milioane de dolari pe termen lung pentru sistemul de sanatate si ar rezulta in 1.000 de noi tineri fumatori in statul respectiv.

Citeste si Antena3

Foto:legaljuice.com

Hotelierii de pe litoral, obligati sa mentina deschise unitatile pe intreaga perioada a sezonului estival... Romania exporta din plin, companiile romanesti nu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x