Antena Căutare

Suceava: Seceta a afectat grav peste 50% din productia agricola

Temperaturile ridicate si lipsa precipitatiilor a afectat grav productia agricola a judetului, majoritatea culturilor avand de suferit, a declarat prefectul de Suceava, Florin Sinescu.

Potrivit prefectului de Suceava, in judet au fost afectate de seceta 14 tipuri de culturi agricole si furajere, printre care porumb, cartof, soia, floarea soarelui, fasole, legume, sfecla de zahar, lucerna sau trifoi de pe 300.990 de hectare, dar si livezile pe rod de pe 2.732 hectare.

Sinescu a precizat ca, dintr-o productie planificata de 4.454.573 tone de pe suprafetele cu culturi agricole si furajere, se estimeaza obtinerea unei productii de 2.049.103 tone, reprezentand aproximativ 46% din cea planificata. In ceea ce priveste livezile pe rod, dintr-o productie planificata de 35.210 tone de fructe, productia estimata se ridica la 21.126 tone de fructe, insemnand 60%. Dintre culturile de baza, cel mai afectate de seceta au fost culturile de cartof, afectate in proportie de circa 60%, soia, floarea soarelui si sfecla de zahar afectate in proportie de 55%, iar dintre culturile furajere cele mai afectate sunt cele de porumb siloz si sfecla furajera - afectate in proportie de 65%.

Totodata, pasunile au fost cel mai sever afectate de perioada cu seceta prelungita, respectiv 70%. Sinescu a subliniat ca efectele secetei se suprapun peste efectele grindinei, ce a condus la diminuarea semnificativa a productiei culturilor de plante cultivate si livezilor.

'Daunele aduse culturilor agricole si furajere au afectat numerosi cultivatori din judet, ducand la compromiterea in cvasitotalitate a productiei anuale', a spus prefectul, subliniind ca a facut demersuri pentru acordarea unui sprijin cultivatorilor din judet in vederea infiintarii unor culturi pentru perioada de vara-toamna a anului 2012.

sursa: Antena3.ro

foto: Intact Images

FMI nu acceptă TVA de 9% la alimente si impozitarea progresiva a veniturilor... Florin Georgescu: ”Negocierile cu partenerii internationali s-au incheiat cu succes. Plata TVA la incasare a fost agreat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x