Antena Căutare

Sumele trimise in tara de "capsunari" au crescut in luna martie

Romanii au trimis in tara in martie cu doua milioane de euro mai multi decat luna precedenta. Fata de aceeasi perioada a lui 2010, cresterea este de cinci milioane de euro, anunta Antena3.ro

O crestere s-a inregistrat si fata de prima luna a anului, cand remiterile au fost de 243 de milioane de euro. Totusi, sumele transferate in tara de romanii care muncesc in strainatate au scazut semnificativ fata de cele din anii de boom economic. De exemplu, in februarie 2012 au fost trimise in tara cu 112 de milioane de euro mai putin decat in aceeasi luna din 2009 si cu 240 de milioane de euro decat in 2008.


Valoarea transferurilor efectuate de romanii care lucreaza peste hotare in primele doua luni ale anului a fost de 503 milioane de euro , in crestere de la 493 de milioane de euro in aceeasi perioada a anului trecut.

La nivelul intregului an, in 2011 au fost transferate in Romania cele mai mici sume din ultimii sapte ani. Mai exact, doar 3,58 miliarde de euro au intrat in Romania sub forma transferurilor curente efectuate de alte sectoare decat administratie publica. In 2008, an de boom economic, sumele au valoarea transferurilor a fost aproape dubla, de 6,61 miliarde de euro .

Principala cauza a scaderii remiterilor este rata somajului care a atins cote-record in Spania si in Italia, acolo unde muncesc cei mai multi romani. De exemplu, in Spania, rata somajului a urcat in februarie la 23,6%, cel mai inalt nivel din Uniunea Europeana, in timp ce, in Italia, indicatorul a urcat la 9,3%.

Companii din Germania si Rusia, interesate de preluarea Oltchim... Jim Yong Kim, noul presedinte al Bancii Mondiale...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x