Surpriza pregatita de BVB: Romanii vor putea cumpara actiuni Facebook la Bucuresti

Bursa de la Bucuresti (BVB) intentioneaza sa aduca pe sistemul alternativ de tranzactionare actiunile Facebook, cea mai asteptata listare de catre investitorii din toata lumea."Nu in mod intamplator am marit programul de tranzactionare pe sistemul alternativ de tranzactionare (ATS). Dorim sa aducem titluri americane si trebuie sa avem o perioada mai mare de timp in care acestea sa se poata tranzactiona. Unul dintre aceste nume este Facebook. Vrem sa se listeze la Bucuresti in acelasi moment in care va avea loc listarea si la New York", a declarat azi Stere Farmache, presedintele BVB, in cadrul seminarului EU-COFILE, organizat de BNR, Alpha Bank si Asociatia Romana a Bancilor (ARB) la Sinaia in perioada 7-10 decembrie.

Agitatia creata in ultimii ani in jurul retelei de socializare care a ajuns la 800 milioane de utilizatori i-a determinat pe unii brokeri sa sune inca de pe acum persoane din Romania pentru a le convinge sa cumpere actiunile Facebook.

Compania nu a anuntat inca oficial cand va lansa oferta de actiuni sau alte detalii legate de aceasta. Listarea la Bucuresti va fi o simpla cotare tehnica si se va alatura celorlalte companii straine pe care Bursa le-a adus in ultimii ani. Pe sistemul alternativ al BVB se tranzactioneaza in prezent actiunile unor companii precum Daimler, E.ON, Bayer, Adidas sau Deutsche Telekom.

Sursa: Antena3

Foto:plusheadlines.com

Prânzul favorit al Ducesei de Cambridge. Ce feluri de mâncare preferă Kate Middleton
Puțini știu care e prânzul favorit al Ducesei de Cambridge. Printre felurile de mâncare pe...
Horoscopul zilei de 19 octombrie 2021. Săgetătorii sunt plini de energie. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul zilei de 19 octombrie 2021 vine cu multe vești bune pentru nativii din zodiac....
Parteneri
Ganache de ciocolată. Rețeta celei mai simple creme pentru torturi și prăjituri
Dacă te-ai hotărât să le prepari celor dragi un desert și nu știi cu ce cremă să îl combini, îți recomandăm rețeta de cremă ganache de ciocolată. Este rețeta celei mai simple creme pentru torturi și prăjituri. Nu ai nevoie decât de două ingrediente principale plus aromele preferate.
Catine.ro
Ultimele știri