Antena Căutare

Suspiciuni de frauda cu bani de la BEI

Frauda, acesta a fost cuvantul rostit de vicepresedintele Bancii Europene de Investitii - BEI atunci cand s-a referit la derularea unui contract dintre Primaria Capitalei si firma General Construct & Consult.

In urma unui control desfasurat in luna aprilie 2010 de Inspectoratul General BEI, impreuna cu OLAF si un expert independent in achizitii, s-a stabilit ca atribuirea primului contract de lucrari de reabilitare la 11 scoli firmei General Construct s-a facut prin frauda.

In acest context, BEI a decis sa solicite rambursarea anticipata a sumei ramase nerambursata, din prima tragere, in valoare de aproximativ 5 milioane de euro, desi a comunicat municipalitatii ca ar fi avut dreptul sa solicite toata suma folosita pana in prezent, in valoare de 63 de milioane de euro.

"In 2008, firma General Construct a incasat o suma de bani si n-a facut nimic, contractul cu Primaria Capitalei fiind semnat inca din 2006. Am reziliat contractul si am facut plangere la DNA. In 2009 am primit o scrisoare de la ministrul de atunci al Finantelor, Sebastian Vladescu, in care ma anunta ca este posibil sa fie oprit creditul cu BEI pe motiv de suspiciuni de frauda. A urmat un audit, cei de la BEI au verificat toate actele si contractele pe care le incheiasem pe programul BEI pentru reabilitarea de scoli si gradinite. Acesta s-a incheiat fara nici un fel de problema, dar vicepresedintele BEI a ramas categoric la aceeasi concluzie - frauda", a spus edilul Sorin Oprescu.

Tot articolul, in Jurnalul National

Care este miza taxei pe vant... Ultima zi de plata a impozitului la casa!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x