Antena Căutare

Targu Mures: Primarul vrea taxa pe murdarie!

Primarul municipiului Targu Mures, Dorin Florea, a anuntat, intr-o conferinta de presa, ca doreste sa introduca o taxa pe murdarie, pe care sa o achite cei care nu respecta normele minime de civilizatie, pornind de la cei care nu-si toaleteaza copacii pana la proprietarii caselor, care nu isi renoveaza portile si fatadele cladirilor.

Dorin Florea a spus ca cetatenii trebuie sa inteleaga faptul ca municipalitatea nu creste taxele, ci impune o 'taxa pe murdarie', ea fiind destinata celor 1% dintre cetatenii care dau dovada de un comportament necivilizat prin faptul ca nu isi curata murdaria din fata portii sau arunca pe strada mucuri de tigari, hartii etc.

Edilul a subliniat ca de aceasta taxa - pe care o va propune in curand Consiliului Local Targu Mures - nu vor scapa nici "speculantii imobiliari" care detin numeroase proprietati in oras, lasate in paragina, nici cei saraci, care nu depun un minim de efort pentru a-si face curat in preajma locuintelor.

"Nu e corect sa asistam la nesfarsit la comportamentul unor concitadini, pe care pur si simplu nu ii intereseaza, banalizeaza sau isi bat joc de bunul-simt al celorlalti. De ani de zile ii atentionam, ii indrumam. Nu se poate sa-ti lasi proprietatea intr-o abandonare, numai in scop de specula imobiliara", a declarat primarul.

In viziunea edilului, taxa pe murdarie ar trebui sa porneasca de la 1.000 lei, iar daca situatia nu e remediata sa se procedeze la confiscarea cladirilor respective. Pentru acest lucru insa edilul considera ca ar fi nevoie de o initiativa legislativa, care sa permita municipalitatii sa confiste proprietatile lasate in paragina.

Sursa: Jurnalul National

Lukoil: Protestele nu vor scadea preturile la carburanti... "Prima casa 3" a majorat preturile locuintelor cu pana la 8%...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x