Antena Căutare

Tarifele pentru serviciile Roaming s-au ieftinit cu 20%

Incepand cu data de 1 iulie, serviciile Roaming s-au ieftinit cu 20%. Astfel, o familie care isi petrece vacanta in strainatate ar putea economisi, conform noilor tarife, pana la 200 de euro pe an.

Din aceasta luna, Comisia Europeana a decis reducerea preturilor maxime pentru serviciile internationale de telefonie mobila. Astfel, un apel din strainatate catre Romania nu va costa mai mult de 29 de eurocenti, in vreme ce tariful unui mesaj trimis din afara tarii nu poate depasi 9 eurocenti. Mai mult, pentru prima data, se impun limite de pret internetului pe mobil, ajungand la maximum 70 de eurocenti pentru fiecare megabyte descarcat, desi pana acum costa aproape de patru ori mai mult.

Comparativ cu vara 2011, tariful apelurilor catre Romania s-a ieftinit cu 6 eurocenti, ajungand la 29 de centi pe minut, iar cel al apelurilor din tara catre strainatate a scazut la 8 eurocenti, ieftinindu-se cu 3 eurocenti.

Astfel, o familie de patru persoane care calatoreste o saptamana in UE, ar plati, conform vechilor tarife, peste 300 de euro pentru traficul pe internet. Acum, insa, factura nu depaseste 75 de euro.

Vesti bune sunt si pentru romanii care calatoresc mai departe de granitele Uniunii. Din 2014, abonatul va primi un avertisment daca factura devine prea incarcata. Mai exact, daca trece peste pragul de 50 de euro, clientul va fi anuntat si va fi intrebat daca doreste sa continue descarcarea datelor. Mai ales ca, pentru fiecare megabyte descarcat, un roman plateste 6 euro in Moldova si Turcia, 8 euro in Rusia si chiar 11 euro in Tunisia sau Thailanda, comparativ cu cei 70 de eurocenti, tariful practicat in interiorul Uniunii.

Somajul a atins cote record in Europa... Monovolumul Lodgy "explodeaza" vanzarile Dacia in Franta...
Cupluri zodiacale care devin mai puternice peste ani. Dragostea lor durează o viață întreagă
În „baletul cosmic”, anumite perechi zodiacale se angajează într-un dans care se...
Horoscopul zilei de 5 iunie 2023. Berbecii sunt sfătuiți să renunțe la mediul online. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 5 iunie 2023 spune că Berbecii sunt sfătuiți să renunțe la mediul...
Parteneri
Cel mai bun smoothie antiinflamator. Nutriționiștii îl recomandă pentru micul dejun
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x