Antena Căutare

Taxă nouă! Românii vor scoate din buzunare mai mulți bani în perioada următoare

Veste rea pentru români, după ce Guvernul a decis introducerea unei noi taxe! Acest lucru va duce la creșterea prețurilor de la raft. Ce anunță oficialii?

Veste rea pentru români, după ce Guvernul a decis introducerea unei noi taxe! Acest lucru va duce la creșterea prețurilor de la raft. Ce anunță oficialii?

Ministerul Sănătății a venit cu propunerea de-a se introduce o nouă taxă pentru români. Banii colectați de pe urma acesteia vor fi folosiți în domeniul sănătății. Astfel, guernanții vor implementa o taxă specială pentru toate băuturile răcoritoate ce conțin zahăr.

Aceasta se va aplica producătorilor sub forma unei accize, dar este de așteptat ca acest lucru să determine o creștere a prețului produselor de la raft.

Taxa se va aplica în felul următor:

Taxă nouă! Românii vor scoate din buzunare mai mulți bani în perioada următoare

  • băuturi racoritoare îndulcite cu zahar al caror continut de zaharuri este sub 5 g zaharuri / 100 ml produs – nu se aplică taxă;
  • băuturi racoritoare indulcite cu zahar al caror continut de zaharuri este intre 5-8 g zaharuri / 100 ml produs – se aplică o taxă de 0,8 lei / litru;
  • băuturi racoritoare indulcite cu zahar al caror continut de zaharuri este peste 8 g zaharuri / 100 ml produs – se aplică o taxă de 1 leu / litru).

Statisticile au arătat că nivelul de consum mediu per cap de locuitor este de 80 de litri pe an, lucru ce arată că, odată cu introducerea taxei în cauză, bugetul va avea cu 1,2 miliarde de lei mai mult față de nivelul de dinainte, anunță cei de la bugetul.ro.

Inițiatorii acestui proiect susțin că se dorește astfel educarea comportamentului românilor în ceea ce privește consumul de sucuri cu zahăr și zaharuri, în scopul menținerii sănătății.

Un procent tot mai mare de persoane obeze este înregistrat de la an la an, iar Organizația Mondială a Sănătății trage un semnal de alarmă în acest sens. Obezitatea este o cauză principală a numeroase boli ce se pot dovedi, în final, chiar mortale.

INS: Cifra de afaceri din comerţul cu amănuntul a crescut în primele şapte luni cu aproape 7%... Guvernul taie din bani! Ce se întâmplă cu salariile românilor, în perioada următoare...
Alimentul puternic inflamator pe care românii îl consumă aproape zilnic. E gustos, dar îngrașă
Pe lângă nutrienții precum proteinele și fibrele, carbohidrații sunt o parte importantă a...
Horoscopul zilei de 10 iunie 2023. Capricornii trec printr-o perioadă productivă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 10 iunie 2023 spune că nativii din zodia Capricornului trec printr-o...
Parteneri
Jeleu de zmeură. Gem de zmeură fără semințe, perfect pentru prăjituri
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x