Antena Căutare

Telegondola Elenei Udrea, fara avizele necesare

Inaugurata cu mare fast saptamana trecuta, telegondola Elenei Udrea din Pasul Valcan nu respecta unele norme privind urbanismul si amenajarea teritoriului, neavand un Plan Urbanistic General in vigoare si nici un plan urbanistic zonal finalizat.

Neregulile au iesit la iveala in urma unui control efectuat de catre comisia de specialitate din Consiliul Judetean Hunedoara.

Presedintele Comisiei privind organizarea, dezvoltarea urbanistica si realizarea lucrarilor publice, Doru Gaita, declara autoritatile locale nu au obtinut avizul de mediu si nici studiul istoric cerut de catre Ministerul Culturii pentru planul urbanistic zonal. Mai mult autoritatile locale se incurca in tot felul de acte.

"Exista un plan urbanistic zonal, dar se lucreaza la altul, care nu poate fi finalizat pentru ca exista neclaritati privind terenul si traseul si tipul de echipament. Practic, terenul trebuie introdus in intravilan, ca sa se respecte studiul de fezabilitate existent", declara Gaita.

Oricum, documentele nu au semnatura si stampila unui arhitect autorizat de Ordinul Arhitectilor din Romania. Una peste alta, Primaria Vulcan are la dispozitie 10 zile sa indrepte erorile.

In caz contrar, autoritatile locale din municipiul Vulcan risca amenzi cuprinse intre 5.000 si 30.000 de lei. Mai mult, daca nu intra in legalitate, Primaria Vulcan se poate alege cu plangere penala din partea Consiliului Judetean Hunedoara.

Pana atunci, prima telegondola, inaugurata cu fast de catre Elena Udrea si sfintita de un sobor de preoti ii atrage pe turisti ca precum fagurele de miere, pentru ca e gratis, deocamdata.

In telegondola, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului a bagat aproape 33 de milioane de lei, fara TVA. Proiectul va continua. Se vor amenaja doua telescaune, mai multe instalatii de teleschi, cinci partii de schi, dar si tunuri de zapada. Statiunea se afla la o altitudine de 1.300 de metri si la sapte kilometri de municipiul Vulcan.

Telegondola a fost inaugurata in data de 4 februarie, in prezenta Elenei Udrea. Tot atunci, un senzor de la instalatie s-a defectat.

Ieri, primarul municipiului Vulcan, pedelistul Gheorghe Ile, a declarat la postul Mondo TV Petrosani ca telegondola s-a stricat pentru ca ziaristii erau calare peste autoritati si cei care supravegheau, ii calcau in picioare si nu au putut supraveghea suprasarcina.

Sursa: Jurnalul National

Deficitul comercial al Romaniei a scazut cu 5%... Jeffrey Franks: Exista “semne clare” ca economia Romaniei se stabilizeaza...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x