Antena Căutare

Televiziunea publica, executata silit de ANAF

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a dispus executarea conturilor Televiziunii Romane pentru a incerca recuperarea unei datorii de 308 milioane de lei a TVR la bugetul de stat.

Potrivit ANAF, televiziunea publica a acumulat datorii la bugetul de stat in cuantum de 229 de milioane de lei, ca urmare a neachitarii taxelor, impozitelor si contributiilor sociale. Restul sumei, pana la 308 milioane de lei, reprezinta penalitati.

Societatea Romana de Televiziune (SRTv) a transmis ca masura dispusa de ANAF, care a blocat luni conturile operationale ale Televiziunii Romane, duce la blocarea activitatii TVR in timpul campaniei electorale, ceea ce poate aduce prejudicii procesului democratic.

"In aceste conditii, conducerea televiziunii publice atrage atentia opiniei publice ca masura dispusa duce la blocarea activitatii TVR in timpul campaniei electorale, ceea ce poate aduce prejudicii procesului democratic", se arata intr-un comunicat.

In perioada urmatoare, conducerea TVR va identifica solutii pentru deblocarea situatiei, conform aceluiasi comunicat.

"Actuala administratie a facut publica situatia financiara a TVR inca de la inceputul mandatului, in 2010, si a atras atentia asupra necesitatii indexarii taxei TV, principala sursa de venituri a televiziunii publice. Taxa TV din Romania nu a fost indexata la inflatie in ultimii zece ani si este cea mai mica din Europa", se mai spune in comunicatul SRTv.

De asemenea, TVR precizeaza ca, in ultimii doi ani, conducerea televiziunii publice a facut cunoscute sursele de deficit si pasii pentru redresarea financiara a institutiei atat presei, cat si intregii clase politice. Acestea pot fi consultate in rapoartele de activitate ale TVR pe 2010 si 2011, pe site-ul televiziunii, se mai spune in comunicat.

VIDEO! RCS&RDS prospera pe banii statului... Tun de 4 mil. € la Posta: Mihai Toader, condamnat la 6 ani de puscarie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x