Live acumObservator 12
Prime Time 20:30Burlacul

Tichetele de masă, schimbare uriașă! Peste patru milioane de români ar avea de câștigat. Ce condiții trebuie îndeplinite

Un nou proiect de act normativ, aflat în dezbatere la Camera Deputaților, ar putea mări semnificativ numărul românilor ce beneficiază de tichete de masă. Dacă va fi aprobat, peste patru milioane de pensionari ar putea beneficia de un nou tip de ajutor de la stat.

Peste patru milioane de pensionari ar putea primi tichete de masă

Peste 4,5 milioane de pensionari ar putea primi tichete de masă, dacă proiectul de act normativ va trece de Camera Deputaților, care este for decizional.

„Astfel, în cazul în care biletele de valoare nu au fost folosite în cursul anului, de către pensionarii din sistemul asigurărilor sociale de stat, din sistemul de pensii şi asigurări sociale de stat pentru agricultori, precum şi de către pensionarii din celelalte sisteme proprii de asigurări sociale, acestea pot fi compensate în tichete de masă”, se arată în expunerea de motive a iniţiativei legislative.

Potrivit parlamentarilor ce au inițiat acest demers, peste patru milioane de pensionari ar urma să primească tichete de masă în schimbul tichetelor de călătorie. Tichetele ar urma să fie acordate celor 4.537.000 de pensionari înscriși în evidențele Casei Naționale de Pensii Publice, precum și cei aflați în evidențele Caselor Sectoriale de Pensii, a precizat deputatul Ștefan Alexandru Băișanu

„De acestea (n.r.- tichetele de masă) vor beneficia aproximativ 4.537.000 de pensionari, aflaţi în evidenţa Casei Naţionale de Pensii Publice, precum şi cei aflaţi în evidenţa Caselor Sectoriale de Pensii”, a explicat Băișanu.

Propunerea legislativă a fost respinsă în primăvara acestui an de Senat, aflându-se în prezent în dezbatere la Camera Deputaţilor, care este for decizional.

Recomandari