Antena Căutare

Tigarile din Romania sunt cele mai scumpe din UE

Pretul tigarilor s-a dublat in mai putin de trei ani. Iar in aceasta saptamana s-au mai adaugat 30 de bani la pachet. Majorarile acestea fac ca romanii sa cumpere cele mai scumpe tigari din Uniunea Europeana.

Cele mai vandute tigari din Romania costa acum 11,2 lei. Este un pret de doua ori mai mare decat la inceputul anului 2008, cand un pachet de tigari costa 5 lei. Au urmat scumpiri succesive, iar la sfarsitul lui 2009 pretul ajunsese la 7,9 lei. Trecerea in 2010 a fost un cosmar pentru bugetul fumatorilor: doi lei in plus si 10 lei pachetul. In acest an, pretul a depasit 11 lei, iar la vara se va apropia de 12 lei.

In acest moment, un roman cu salariu mediu isi poate cumpara 123 de pachete de tigari pe luna, spre deosebire de un luxemburghez, care isi poate permite peste 1000 de pachete.

Conform cifrelor oficiale, in Romania sunt cele mai scumpe tigari din UE, raportat la puterea de cumparare. Acest lucru a incurajat contrabanda, care a ajuns sa reprezinte 30% din piata.

Anual, companiile din industria tutunului vireaza la bugetul statului aproape doua miliarde de euro.

foto: Hepta.ro



Coface: PIB-ului Romaniei pe cap de locuitor va reveni la nivelul din 2008 peste trei ani... Tinerii cu studii superioare au, in medie, un venit de 1.087 de lei net...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x