Antena Căutare

Topul celor mai bogati africani: Ei detin in total 65 miliarde dolari

Bogat in materii prime si minereuri, continentul african are bogatii lui. Expertii americani au analizat situatia financiara a fiecaruia dintre detinatorii marilor averi ale continentului negru, alcatuind clasamentul de rigoare.



Liderul topului, realizat de revista americana Forbes, in care au intrat intreprinzatori din diferite tari ale Africii - de la Egipt la Namibia - este Aliko Dangote (foto), din Nigeria. Expertii au estimat averea lui la 10,1 miliarde de dolari. Dangote patroneaza corporatia Dangote Cement, care produce si furnizeaza zahar, sare si faina pe intreg continentul.

Pozitia secunda a revenit lui Niki Oppenheimer, cu 6,5 miliarde de dolari. La inceputul lunii noiembrie, familia Oppenheimer a vandut corporatiei miniere Anglo American participatia ei la cel mai mare producator de diamante din lume, De Beers, cu 5,1 miliarde de dolari.

Nassef Sawiris ocupa locul al treilea, cu un capital de 4,7 miliarde de dolari. El detine conglomeratul Orascom, specializat pe fabricarea de ciment. El este urmat de Johann Rupert, din Republica sud-africana si de nigerianul Mike Adenuga. Rupert a facut bani in vanzarea de marfuri de lux.

El este directorul filialei companiei elvetiene Richemont, care produce sub brandurile Vacheron Constantin, Cartier, Alfred Dunhill, Montblanc si Chloe. Adenuga conduce prima societate energetica din Nigeria, Conoil Producing, implicata in domeniul petrolier. Averea lui este estimata la 4,3 miliarde de dolari.

Citeste si Financiarul

Foto:fin.ro

Samsung, la Jucu? Coreenii ar putea reloca doua fabrici in Romania... Fitch: Italia este deja in recesiune...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x